924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - samochody
Autor [I] porsche 944 kraków
porschem
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.12.13
Dodane dnia 30-03-2014 13:14
witam,

co sądzicie o tym samochodzie, zna go ktoś ?

http://tablica.pl/oferta/porsche-944-targa-2-100-orginal-CID5-ID4b1Oh.html#ca231c12a0

wygląda ciekawie.

i jeszcze te felgi...
Autor RE: [I] porsche 944 kraków
rolo
Użytkownik

Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 03.08.11
Dodane dnia 30-03-2014 13:49
Cyklicznie powraca. Przeszukaj forum. Było już ze 2x opisywane.

924 '84 2.0 125 KM
19
Użytkownik

Miejscowość: Zachodniopomorskie
Data rejestracji: 05.01.13
Dodane dnia 30-03-2014 23:16
Auto rzeczywiście powraca cyklicznie...Kiedy ja ponad pół roku temu szukałem 944 zadzwoniłem do właściciela w celu uzyskania jakiś szczegółowych informacji.Pan nie był rozmowny,oznajmił że przez telefon nie będzie rozmawiał na temat auta. Z racji tego że do Krakowa mam ponad 600 km,zapytałem o negocjację ceny,pan mnie wyśmiał i odłożył słuchawkę(cena w ogłoszenia była taka sama jak teraz)...Tak się auta nie sprzedaje...Może między innymi dlatego ten samochód mimo dość ciekawego wyglądu nie znalazł jeszcze nowego właściciela....

924 '80 srebro - SOLD
924 '80 czerwień(już alpinweiss)-SOLD
928s '83 - SOLD
944s '87 -SOLD
986 '98 - SOLD
955s '03 - SOLD
v-rod '06 - SOLD
porschem
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.12.13
Dodane dnia 31-03-2014 10:55
Bylem je wczoraj zobaczyc.
Autko robi bardzo dóbre wrazenie, w srodku zadbane, z zewnątrz tez ładnie. Sa drobne odprysku od kamieni ale chyba to dobrze świadczy
Właściciel byl mily, chetnie opowiadał o aucie.

Co zaobserwowałem swoim NIEfachowym okiem

Skrzynia chodzi ciezko, zanim silnik sie nagrzal obroty delikatnie falowały pozniej to ustalo
Właściciel mowil ze łozysko w prawym tylnym kole "wyje" i jest do wymiany
Mowil ze auto bezwypadkowe, ale wspominał ze bylo cos robione z tylu z prawej strony.
Niezaobserwowalem ognisk korozji poza jednym bąbelkiem ale to nic poważnego
Pan powiedzial ze mozemy go wstawić na kanał i zajrzeć pod spod jak bede kupował.
Nie udało mi sie odbyć jazdy próbnej bo mialem malo czasu.

Auto podobno kupil dla siebie i posiada je od 4 lat.
Podkreślał ze samochod z tego roku nie moze byc "jak z salonu" i ze jestesmy (bylem z ojcem) juz chyba 50 którzy oglądali

Na mnie autko zrobiło dobre wrazenie, ale nie mam punktu odniesienia bo to pierwsze 944 w naprawde dobrym stanie jakie oglądałem, a poza tym nie jesyem znawcą

Jakies porady na nastepny raz ? Wybieram sie jeszcze pooglądać bo naprawde mi sie spodobało, jestem z krakowa wiec moge jezdzic smiley

Edytowane przez porschem dnia 31-03-2014 11:17
Paluch Lakiernik
Użytkownik

Miejscowość: Włocławek
Data rejestracji: 17.12.11
Dodane dnia 31-03-2014 22:51
Według mnie auto w tej cenie powinno być sprawne. Powinienes nim wracać do domu z uśmiechem na twarzy, a nie pocić się przy zmianie biegów i zamiast radia słuchać łożyska w kole. Jeśli sprzedawca twierdzi inaczej to co poradzisz? Sam musisz zdecydować. Buda jest bardzo ładna, wnętrze też, zostało by trochę wkładu na sprawy techniczne. Powinien Ci odrobinę zjechać z ceny na te usterki albo je naprawić.

8962262