Autor |
RE: Witam i pozdrawiam |
piterson
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 11-01-2012 11:53 |
|
|
Witaj!
Podejście do tematu masz prawidłowe tzn bliskie większości z nas.
Dlatego uważam że w transaxle z jedynym słusznym znaczkiem na pewno się odnajdziesz.
Jeśli zależy Ci na osiągach to tak jak koledzy pisali tylko S2/turbo (ale to już 20+).
W innym wypadku każda z opcji 924/924S/944 jest dobrym wyjściem (przy czym namawiałbym jednak na 2.5)
944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89 |
|
Autor |
Miki
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 10.01.12 |
Dodane dnia 11-01-2012 12:09 |
|
|
Dlatego właśnie się tu zarejestrowałem bo póki co moje opinie typu:
-Porsche dla ubogich, czy z silnikiem od busa są oczywiście czysto tym co człowiek usłyszał od kogoś z zewnątrz od ludzi którzy nie jeździli Porsche.
Ja jednak nauczyłem się, że żadnego auta nie należy oceniać po okładce-bo to tak jak z Alfą.
Wiadomo jaka jest opinia to nie muszę mówić...
-psują się, gniją, i jeżdżąc Alfą zginiesz w kuli ognia...
Ja mimo to kupiłem Alfę i okazało się że wszystkie te opinie o rdzy czy awariach to bzdura.
Wiadomo-Alfa nigdy nie będzie Niemieckim dopracowanym Porsche! Ale od mojego Audi 80 była 100% lepsza pod względem awarii co ciekawe.
Dlaczego zainteresowałem się właśnie Porsche:
Auto mnie urzekło ze względu na swój charakter i wygląd samochodu o którym marzył każdy dzieciak z podwórka w moim wieku no ale wiadomo jak to było... niedostępne marzenia.
Poza tym (przynajmniej tak mi się wydaje) Porsche są dopracowane w szczegółach i mimo że Volkswagen wtrącał do tego swoje 3 grosze to tak poważna firma nie mogła sobie pozwolić na wypuszczenie jakiejś lipy.
Do tego dochodzą tanie części i mamy idealny samochodzik sportowy do zabawy który zadowala się umiarkowanym apetytem na paliwo (zależy jeszcze jak na to patrzeć).
Czy Porsche będzie moim jedynym autem...
Raczej nie-ale nic nie jest pewne.
Być może zostanie Jetta, lub kupię małego zagazowanego mieszczucha.
Jeśli nie po przeprowadzce do WaWy będzie ze mną mieszkał kolega który jak się spodziewam będzie miał ,,NORMALNE'' auto którym bez przeszkód będzie można jeździć.
Co do grzebania:
-Ja to uwielbiam! Choć nie mam może umiejętności Eda z ,,fanów czterech kółek''. Przykręcić i odkręcić śrubkę aby tylko nie siedzieć w czterech ścianach i nie myśleć o aktualnych problemach.
Broń Boże nie mam zamiaru krzywdzić auta naklejkami typu ,,super sport'' ,,tuning'' ,,kenłud'' itp.
Nie uznaję też żadnych spoilerów, przyciemnianych szyb a jedynie mozolne doprowadzanie auta do stanu perfekcyjnego o ile czas i pieniądze na to pozwalają
|
|
Autor |
Bingo
Użytkownik
Miejscowość: Nowy Targ
Data rejestracji: 22.11.11 |
Dodane dnia 11-01-2012 13:39 |
|
|
Moje zdanie jest podobne - Porsche to nie jest samochód na codzień, moc 160km dzisiaj dostępna jest w kompaktach bez żadnego problemu. Mój Mercedes ma taką samą moc i jest ciężki ale wymiata dużo lepiej niż 944. Jak już się zarazisz chorobą uzależniającą od takiego klasyka będziesz zadowolony bo to jednak Porsche.Doskonale jest pojeździć rekreacyjnie takim wozem.Ludzie dookoła się zastanawiają co to takiego Inni biorą Cię za świra jeżdżącego gratem a kosztującego więcej niż inne duuużo młodze wytwory motoryzacji.O tak jeżeli chodzi o koszty to musisz wiedzieć,że zakup leciwego Porszaka to nie wszystko - szybko się okaże ,że wartość potrzebnych części i całej troski przewyższy jego cenę zakupu.
Jeżeli masz taką świadomość to zdecydowanie polecam dołączyć do grona "świrów" (takie coś słyszę często na swój temat Pozdrawiam
Porsche 944 2,5 85-sprzedane
Aktualnie Jaguar X-Type |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 11-01-2012 14:16 |
|
|
Bingo napisał/a:
Porsche to nie jest samochód na codzień
Tu się nie zgadam. Tanio może nie jest, może kolosalnej mocy nie ma i szybko do dobrego się przyzwyczaja.
Za to, jak wsiądzie się w coś innego to najpierw jazda jest beznadziejnie nudna i traci urok, później się człowiek przyzwyczaja. Ale uczucie przy powrocie do Porsche, samo 'wsiąście' i 'zasiąście' tak nisko nad ziemią, pozycja za kierownicą, przyczepność... Bajka.
|
|
Autor |
Miki
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 11-01-2012 15:39 |
|
|
A taka mała drobna kwestia o którą chyba nikt na forum nie pytał jeszcze
-Jak wyglądają zamki w Porsche? Czy łatwo się do niego włamać?
Np w BMW są świetne zamki i ciężko jest się włamać, do mojego Audi było łatwiej a do Jetty...
Cóż do Jetty złodziej się nie musi ,,włamywać'' tam się wchodzi jak do swojego i niestety pod szkołą mi już raz radio ukradli
To samo dotyczy każdego Golfa II bo kolega wymienił zamki na nowe nie wyrobione a i tak otwierałem je swoim kluczykiem od Jetty
Jedyna różnica była taka, że paradoksalnie mój kluczyk w Golfie chodził lepiej Bo jak swoje drzwi otwieram od Jetty to czasami się zacina a tam gładko
Jak to wygląda w Porsche? Takie detale o których można wspomnieć i jakieś jego bolączki |
|
Autor |
wit007
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia/Warszawa
Data rejestracji: 12.02.11 |
Dodane dnia 11-01-2012 16:07 |
|
|
Wydaje mi się, że zamki są takie jak w Golfie niestety. Ale w sumie to chyba zaleta - przynajmniej szyby masz całe
Witek
jest: 997 '09 Tor Poznań 1:55,203
było: 964 '91 TP 2:03, 944 '85 TP 2:08, 924 '85, 996 '02
www.komunikado.pl agencja public relations |
|
Autor |
Miki
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 11-01-2012 16:28 |
|
|
Uwielbiam ludzi którzy w wadach szukają zalet Tak trzymać xD |
|
Autor |
michal951
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin
Data rejestracji: 03.12.11 |
Dodane dnia 11-01-2012 17:57 |
|
|
Witam, jak juz wsiadziesz to albo uciekniesz albo juz niewysiadziesz, i skoncz na litosc z tym VWikiem
Pzdr.
out
924,944,944(3.0 vario),968,993
In
951 |
|