Autor |
Ja również WITAM WSZYSTKICH :) |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12 |
Dodane dnia 15-05-2012 15:18 |
|
|
Szaraczka zakupiłem już jakiś czas temu, ale nie udawało mi się tu zalogować przez pocztę. Teraz już ją zmieniłem no i jestem . Dostanie się na tą stronę jest bardzo przydatne, a nawet powiem, iż potrzebne. Im więcej tematów czytałem tym bardziej presja rosła, gdyż czasami potrzeba specjalistów od tych samochodów, a problem jest ich znaleźć. Mój Szaraczek widziałem, że przewijał się już tutaj, a mianowicie w temacie o konkursie "Fani 4 kółek" . Witam wszystkich jeszcze raz i pozdrawiam ludzi z pasją szczególnie tych najmłodszych farciarzy, którym los poszczęścił, sam jestem takim gówniarzem mając dopiero marne 18 lat ;D. Mojego bzika mam już 6 miesięcy, a wciąż nie mogę uwierzyć, że stoi w moim garażu. Z weekendu na weekend dopieszczany ).
http://img837.imageshack.us/img837/637/prosiek.jpg
Edytowane przez Szarak Maryjusz dnia 15-05-2012 15:45 |
|
Autor |
RE: Ja również WITAM WSZYSTKICH :) |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 15-05-2012 15:47 |
|
|
Witam na forum! Gratulacje!
To teraz napisz nam coś na temat: jak to się stało że w garażu stoi 924
W dziale "nasze auta" też możesz się wyszaleć
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 15-05-2012 16:12 |
|
|
Witamy,auto zdecydowana wiekszosc zna tylko z neta z allegro,optyk b.fajny. Technicznie z nim tak dobrze jak optycznie?powodzenia w naprawach i jak najwiecej przyjemnosci z jazdy!
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Dodane dnia 15-05-2012 16:46 |
|
|
Długo odpala jeśli trochę postoi. Jak jest zimny, albo gorący to odpala od razu. Dziwne trochę, bardzo nie przeszkadza, ale dążę do diagnozy problemu. No i dziwne odgłosy przy puszczaniu i wciskaniu sprzęgła. Puki co sprzęgło pracuje idealnie, ale odgłosy martwią. Na razie gromadzę kaskę na drążki kierownicze, bo są wypukane, a tak to jeszcze mnie nigdy nie zdradził, a robiłem trasy po 500km |
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 15-05-2012 17:13 |
|
|
Odglosy ze sprzegla - lozysko sprzegla?
Dlugo stoi i problem z odpaleniem ale pozniej odpala b.ladnie na cieplym i zimnym - akumulator i ewentualnie alternator ktory slabo laduje.
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Dodane dnia 15-05-2012 17:47 |
|
|
Właśnie zastanawiałem się nad tym łożyskiem, z odpalaniem to inna bajka Nie ważne ile stoi zawsze odpali na dotyk, alternator ładowanie 13,8, czyli świetnie(sprawdzałem miernikiem). Sprawa z odpalaniem wygląda tak: wstaję rano, chcę jechać do szkoły odpala od dotyku. po lekcjach wsiadam, to kręci i kręci chyba z 15-20 sekund zanim odpali, jeśli dodam gazu to odpala trochę szybciej. A jeśli po jeździe nie zdąży wystygnąć to odpala też od dotyku. A jak wstawiam na noc i rano odpalam to jak wyżej już ująłem od dotyku odpali. Dziwaczna sprawa, długo kręci jak jest taki letni, jak trochę postoi i nie zdąży wystygnąć. |
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Dodane dnia 15-05-2012 17:49 |
|
|
Sorki za zawiłość - ciężko odpala jak postoi tak godzinę nawet do 4. Jak gorący, albo zimny odpala od razu. |
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Dodane dnia 15-05-2012 17:52 |
|
|
A ze sprzęgiełkiem jeszcze jest taki schemacik, że miałem go na podnośniku i pracowałem sprzęgłem, to odgłosy było słychać z okolić jak się kończy wał i zaczyna skrzynia. A sprzęgło jest przecież z przodu. Same dziwaczne rzeczy jeśli ktoś ma pomysł, to proszę o porady. |
|