924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Forum powitalne
Autor Ja również WITAM WSZYSTKICH :)
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12
Dodane dnia 15-05-2012 15:18
Szaraczka zakupiłem już jakiś czas temu, ale nie udawało mi się tu zalogować przez pocztę. Teraz już ją zmieniłem no i jestem smiley. Dostanie się na tą stronę jest bardzo przydatne, a nawet powiem, iż potrzebne. Im więcej tematów czytałem tym bardziej presja rosła, gdyż czasami potrzeba specjalistów od tych samochodów, a problem jest ich znaleźć. Mój Szaraczek widziałem, że przewijał się już tutaj, a mianowicie w temacie o konkursie "Fani 4 kółek" smiley. Witam wszystkich jeszcze raz i pozdrawiam ludzi z pasją smiley szczególnie tych najmłodszych farciarzy, którym los poszczęścił, sam jestem takim gówniarzem mając dopiero marne 18 lat ;D. Mojego bzika mam już 6 miesięcy, a wciąż nie mogę uwierzyć, że stoi w moim garażu. Z weekendu na weekend dopieszczany smiley).

http://img837.imageshack.us/img837/637/prosiek.jpg

Edytowane przez Szarak Maryjusz dnia 15-05-2012 15:45
Autor RE: Ja również WITAM WSZYSTKICH :)
Qbak
Użytkownik

Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07
Dodane dnia 15-05-2012 15:47
Witam na forum! Gratulacje! smiley

To teraz napisz nam coś na temat: jak to się stało że w garażu stoi 924 smiley
W dziale "nasze auta" też możesz się wyszaleć smiley

924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli

QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche
www.qbak.pl
przemek84
Użytkownik

Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07
Dodane dnia 15-05-2012 16:12
Witamy,auto zdecydowana wiekszosc zna tylko z neta z allegro,optyk b.fajny. Technicznie z nim tak dobrze jak optycznie?powodzenia w naprawach i jak najwiecej przyjemnosci z jazdy!

Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944.
2457922
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Dodane dnia 15-05-2012 16:46
Długo odpala jeśli trochę postoi. Jak jest zimny, albo gorący to odpala od razu. Dziwne trochę, bardzo nie przeszkadza, ale dążę do diagnozy problemu. No i dziwne odgłosy przy puszczaniu i wciskaniu sprzęgła. Puki co sprzęgło pracuje idealnie, ale odgłosy martwią. Na razie gromadzę kaskę na drążki kierownicze, bo są wypukane, a tak to jeszcze mnie nigdy nie zdradził, a robiłem trasy po 500km smiley
przemek84
Użytkownik

Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07
Dodane dnia 15-05-2012 17:13
Odglosy ze sprzegla - lozysko sprzegla?
Dlugo stoi i problem z odpaleniem ale pozniej odpala b.ladnie na cieplym i zimnym - akumulator i ewentualnie alternator ktory slabo laduje.

Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944.
2457922
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Dodane dnia 15-05-2012 17:47
Właśnie zastanawiałem się nad tym łożyskiem, z odpalaniem to inna bajka Nie ważne ile stoi zawsze odpali na dotyk, alternator ładowanie 13,8, czyli świetnie(sprawdzałem miernikiem). Sprawa z odpalaniem wygląda tak: wstaję rano, chcę jechać do szkoły odpala od dotyku. po lekcjach wsiadam, to kręci i kręci chyba z 15-20 sekund zanim odpali, jeśli dodam gazu to odpala trochę szybciej. A jeśli po jeździe nie zdąży wystygnąć to odpala też od dotyku. A jak wstawiam na noc i rano odpalam to jak wyżej już ująłem od dotyku odpali. Dziwaczna sprawa, długo kręci jak jest taki letni, jak trochę postoi i nie zdąży wystygnąć.
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Dodane dnia 15-05-2012 17:49
Sorki za zawiłość - ciężko odpala jak postoi tak godzinę nawet do 4. Jak gorący, albo zimny odpala od razu.
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Dodane dnia 15-05-2012 17:52
A ze sprzęgiełkiem jeszcze jest taki schemacik, że miałem go na podnośniku i pracowałem sprzęgłem, to odgłosy było słychać z okolić jak się kończy wał i zaczyna skrzynia. A sprzęgło jest przecież z przodu. Same dziwaczne rzeczy smiley jeśli ktoś ma pomysł, to proszę o porady.