924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Forum powitalne
Autor Witam :)
p0eta
Użytkownik

Miejscowość: okolice Wrocławia
Data rejestracji: 08.12.12
Dodane dnia 08-12-2012 19:06
Jako że od jakiegoś czasu rozglądam się za 924ką to uznałem że wypadałoby się zarejestrować, może popchnie mnie to ku szybszej realizacji planu zakupu prosiaczka smiley

Chce kupić 924 jako moje pierwsze auto mimo głosów sprzeciwu najbliższych którzy twierdzą, że powinienem być pragmatyczny i kupić coś co nie będzie mnie tak trzepało po kieszeni, ale nic nie poradzę na to, że chyba się zakochałem w tym samochodzie smiley Ogólnie rzecz biorąc podobają mi się stare auta, a spośród modeli spełniających moje kryteria ten spodobał mi się najbardziej (duży fiat niestety nie miał szans smiley ) Do tej pory radziłem sobie bez samochodu a szacuję, że rocznie nie będę robić więcej niż 5-6 tys kilometrów, także koszty eksploatacji jakoś przeżyję, a ewentualnie zakupiony prosiaczek nie będzie narzekał na zbyt wiele pracy smiley

Na oku mam auto które jest aktualnie w posiadaniu mg83, miałem już nawet jechać je w ten weekend obejrzeć ale plan nie wypalił, może za tydzień się uda. Jeżeli moglibyście podrzucić kilka rad dla szukającego 924, na co zwracać uwagę i czego się obawiać (chociaż wiele już się przeglądając forum dowiedziałem) to będę wdzięczny

i wybaczcie, ale grafomania wzięła górę, miało być zwięźlej smiley
9809114
Autor RE: Witam :)
vip3r
Użytkownik

Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06
Dodane dnia 08-12-2012 19:58
cześć!

Bardzo dobrze trafiłeś - ja miałem podobnie - totalne zero wsparcia i zrozumienia u rodziny - szukałem 924 w dobrym stanie 9 miesięcy ale się opłaciło, dzięki niemu przeżylem masę przygód i nigdy tego zakupu nie żałowałem (ANI 1 RAZU!!!)

klucz to cierpliwe szukanie egzemplarza w nienagannym stanie. wszystko niech będzie idealne albo dokładnei wiedz co trzeba zrobić (i ile będzie kosztować) żeby było.

auta mg83 nie znam wieć się nie wypowiadam o nim tyko ogólnie smiley

powodzenia w zakupach

968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503

911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460

FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
Autor RE: Witam :)
Cyryl
Użytkownik

Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10
Dodane dnia 08-12-2012 20:10
Cześć!
Auto mg83 to to 924/s2? jeśli wciąż jest w takim stanie w jakim widział je Misiek to moim zdaniem fajna sprawa, oprócz dystansów (których boleśnie brak) wizualnie z zewnątrz jest bardzo fajne. Dobrze, byś na oględziny zwerbował kogoś kto jest w temacie.
Co do tych 5-6ys km rocznie to tylko się tak mówi... wiem, bo też zakładałem takie przeloty.. mało realne, jeśli będzie to Twój jedyny pojazd.

Co do braku wsparcia... różnie to bywa.. jak poinformowałem rodziców, że kupuję samochód i spytali jaki, i odpowiedziałem, że porsche, to sami pojechali ze mną na oględziny i w drodze powrotnej robili mi poważne wypominki, że się nie zdecydowałem i kilka razy pytali czy mi nie szkoda.. Auto i tak jest w rękach kogoś stąd, więc.. nic w przyrodzie nie ginie.

Przyglądaj się uważnie temu co jest oferowane na rynku, ale pamiętaj, jest taki truizm.. 'porsche kupuje się sercem, nie rozumem". Tak sobie powtarzam, i całkiem dobrze to działa!
a więc..
powodzenia w zakupach