Autor |
RE: CA Cup Debrzno 13.07.2013 |
pilatus
Administrator
Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06 |
Dodane dnia 12-07-2013 11:48 |
|
|
Miałem potwierdzić, to potwierdzam - plan jest taki, że biorę udział w CA Debrzno. Jadę sam. Zaliczam międzylądowanie u Sobka w Bydgoszczy dziś wieczorem (pewnie prędzej nocą ).
Plany te pokrzyżować może wszystko szczególnie, że koło 19:00 zamierzam pojawić się jeszcze u Michała w warsztacie na taką małą robótkę .
Do zobaczenia w Debrznie
jacek/pilatus |
|
Autor |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 13-07-2013 02:15 |
|
|
U mnie odwrotnie..mialem byc ale niestety musialem zawrocic z drogi..10km i z powrotem.
924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS- |
|
Autor |
piterson
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Dodane dnia 13-07-2013 23:20 |
|
|
Gratulacje dla Cichego bo słyszałem że jak zwykle pozamiatał.
Choć ponoć tym razem jakieś kary się posypały
Czekamy na relację!
944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89 |
|
Autor |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 14-07-2013 00:03 |
|
|
piterson napisał/a:
Gratulacje dla Cichego bo słyszałem że jak zwykle pozamiatał.
Choć ponoć tym razem jakieś kary się posypały
Czekamy na relację! To ci dopiero nowina..naprawde? co tam kary..minuta zapasu pewno byla.
|
Autor |
pilatus
Administrator
Dodane dnia 14-07-2013 00:14 |
|
|
Ja nie moglem sie zdecydowa czy i jak jechac, a teraz nie wiem jak wrocic :-) . Otoz auto powiedzialo stanowcze "nie" juz przed Tuchola, by laskawie doturlac sie do Swiecia i tu stanelo na amen. Prawdopodobnie alternator powiedzial " pa pa". W kazdym razie nie mam pradu. Jutr podejme probe powrotu na samym aku - laduje sie obecnie. Pisze to wszystko z motelu w ktorym pokoj kosztuje... 60 zl . Tylko to znajdowalo sie w zasiegu pieszej wedrowki. Co ciekawe wlasciciel motelu jest tez wlascicielem "autokasacji" i jakos tak lakomym okiem patrzy na moje 924 ;-) . Uslyszalem kilka kombatanckich historii o youngtimerach w zyciu tego czlowieka - nawet ciekawe.
Relacje z samej imprezy napisze pp powrocie chyba, ze ktos (oby) mnie ubiegnie.
Pzdr
Jacek |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 14-07-2013 00:45 |
|
|
No to powodzenia jutro
Jakbyś gdzieś potrzebował aku w okolicach Wawy to dzwoń
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
pilatus
Administrator
Dodane dnia 14-07-2013 14:00 |
|
|
Dziennika z podrozy ciag dalszy - pisze znaczy, ze da sie przezyc noc w motelu za 60 zl :-). Bylem tak zmeczony, ze muzyka z pomieszczenia dyskoteki tuz podpodloga mojego hotelu niczym mi nie przeszkadzaly. Co do ceny to to przyznaje, ze zastosowalem skrot myslowy,bo tak na prawde to pokuj kosztuje 50 zl, a dodatkowe 10 bylo za prad do ladowania akumulatora :-) . Wypozyczenie prostownika to jedynie 2 piwa (czyli 20 zl).
Tak sobie do Was pisze, bo mam kolejna przerwe w podrozy... bo musze ostudzic "cos" w aucie. Jak "cos" sie nagrzeje to auto przestaje sie wkrecac na obroty i nie ma mocy. Za tp jak ostygnie to pozwala utrzymac 1600-1800 obr/min i mozna smigac.
No nic, pora konczyc, bo wlasnie podrozuje do Palucha do Wloclawka i mam z 20 km jeszcze... czyli piszac po ludzku - jedno studzenie jeszcze i bede na miejscu :-) .
Zeby nie bylo ze off-top to napisze ze Cichy oczywiscie pozamiatal wszystko co mozna bylo, ale teraz postanowowil zrobic sobie trudniej i zafundowal sobie np. kare na poziomie 15 sek. Na nic sie to zdalo... zeszta pozostala daleko w tyle .
Pzdr z mojego androida... gdzies z pol i lak.
Jacek |
|
Autor |
ciachu
Administrator
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06 |
Dodane dnia 14-07-2013 17:05 |
|
|
Ale jaja, to no kibicujemy Ci mocno Widać, że w tym wszystkim, ku naszej uciesze, humor Cię nie opuszcza. To będzie materiał na kawał dobrej historii jak za starych czasów
924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86 |
|
Autor |
pilatus
Administrator
Dodane dnia 14-07-2013 18:03 |
|
|
Spod wspaniale naslonecznionego Dworca PKP-PKS we Wloclawko pisze Wasz "rajdowiec w podrozy". Swiatlo cudownie operuje pomiedzy stalowymi cielskami liter tworzacymi w.w. napis. Tarcza slonecznego kolosa zdaje sie lewitowac nad litera "z" napisu "DWORZEC" w taki sposob jakby chciala mnie przekonac, ze to jednakk "DWOŻEC". Nic z tego jednak droga gwiazdo - literka "R" ciagle tam jest. "R" jak "RATUNKU !!!".
Majaczy pomyslicie... nic z tych rzeczy.
Dobra, reszta z pociagu bo jeszcze sie spoznie...
|
|
Autor |
Paluch Lakiernik
Użytkownik
Miejscowość: Włocławek
Data rejestracji: 17.12.11 |
Dodane dnia 14-07-2013 18:11 |
|
|
pilatus napisał/a:
Spod wspaniale naslonecznionego Dworca PKP-PKS we Wloclawko pisze Wasz "rajdowiec w podrozy". Swiatlo cudownie operuje pomiedzy stalowymi cielskami liter tworzacymi w.w. napis. Tarcza slonecznego kolosa zdaje sie lewitowac nad litera "z" napisu "DWORZEC" w taki sposob jakby chciala mnie przekonac, ze to jednakk "DWOŻEC". Nic z tego jednak droga gwiazdo - literka "R" ciagle tam jest. "R" jak "RATUNKU !!!".
Majaczy pomyslicie... nic z tych rzeczy.
Dobra, reszta z pociagu bo jeszcze sie spoznie...
To po tym kebabie takie efekty ?
|
|
Autor |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 14-07-2013 18:15 |
|
|
Wspolczuje Jacku..widac jedni maja ciekawe 'wyjazdy' a inni jeszcze ciekawsze "powroty"
|
Autor |
pilatus
Administrator
Dodane dnia 14-07-2013 19:09 |
|
|
Eee no, Paluch... wszystko popsules ;-). Ale faktycznie teraz mial nastapic opis kebaba z budki pod dworcem w wersji MEGA, jakiego zarekomendowal mi Lulasz i ktorego skosztowale z wolowina jest OK :-). Nie wiem co oni tam dosypuja ale efektyozecie przeczytac wyzej. Teraz jednak jestem juz w pociagu i zszedlem na ziemie - jade w polskim pociagu (takim zwyklym) i bylem w WC. Trauma przycmiewa nawet ekstaze po wloclawskim kebabie ;-).
Kontynuujac relacje - do Palucha dotarlem na wlasnych Toyo i to sie liczy. Nie to, ze pomylilem sie co do czasu dojazdu mierzonego w postojach (bo bylo ich jeszcze 4 zamiast 1). Ostatnie 2 km przejechalem w asyscie Lukasza i jego Alfy Spider na biegu jalowym, bo kazde musniecie gazu skutkowalo gasnieciem silnika. Tym samym moge podzielic sie wiedza, ze 924 jedzie zie na 1000 obr na biegu III, a na IV juz szarpie :-).
Bede juz konczyl bo mi bakteria w Androidzie siada...
pzdr
Jacek
Ps. Ciachu, spoko, nie ma sie co lamac, jak w razie klopotow mozesz sobie planowac podroz z uwzglednieniem osob, ktore moga Ci pomoc. Ja mialem jak by co Sobka, Kuzika, Cichego, Palucha, Qbaka, Michala928 w odwodzie i oczywiscie Gotke z blizniakami :-), a pewnie mialbym wiecej chetnych do pomocy gdybym tylko zadzwonil. To jest prawdziwa wartosc tego forum - ludzie.Ps.2. Tona - z dwojga zlego wole jednak dojechac na impreze, pojezdzic, a potem sie zepsuc. Tak wiec dziekuje jednak to raczej ja wspolczuje Tobie. Szkoda, ze Cie nie bylo, bo za najwiekszego wariata musial robic ktos inny. Tym razem Kuzik ;-).
Ps.3. Wszelkie bledy ortograficzne, interpunkcyjne, czy skladni wynikaja z tego, ze strasznie trzesie w tym pociagu ;-). |
|
Autor |
sobek
Użytkownik
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 05.02.06 |
Dodane dnia 14-07-2013 19:57 |
|
|
Jak to czytam to a mi glupio ze nie nie jechales z nami przez Bydgoszcz, bylby hol i ako pod reka. Problemy z pradem okazal sie nie jedynym problemem, wspolcyuje i szacunek za pozytywne nastawienie w tej sytuacji, ja juz bym dostal okrutnego dola. Mam nadzieje ze z autem nic powaznego.
Co do samej imprezy, to pogoda mogla mocno namieszac. W Bydgoszcz 80 km. od Debrzna od 3 dni padalo. W sobote jadac do Debrzna jeszcze padalo. Na lotnisku juz bez deszczu i gdzieniegdzie pryejasniajace niebo. Wszyscz zaczeli zmieniac opony na slick lub semi i juz na nich mozna bzlo yostac do konca bo pogoda juz byla tylko lepsza. O samych probach niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni w sciganiu ale zeby nie bylo ze mi sie nie podobaly. Jezdzenia ogulnie bylo duzo wg. licznika ok 80km lacznie z zapoznaniem i jazdami wolnymi.
Co do wynikow to Cichy objechal wszystkich, Pilatus 2 w klasie 2+2000, Maciek 2w klasie 1+2000.
czarne 924/78r |
|
Autor |
cichy
Użytkownik
Miejscowość: Płock
Data rejestracji: 27.11.08 |
Dodane dnia 14-07-2013 22:31 |
|
|
Jacek na szczęscie juz pewnie dojechał/dojeżdża do domu
To ja teraz też coś napisze o imprezie w Debrznie.
Ponownie pogoda mocno pogroziła palcem ale szczęśliwie znów cała impreza odbyła się po suchym, organizatorzy ustawili dwie dość długie próby, ja miałem to szczęście być również pilotem u Maćka więc mogłem sie zapoznać z przebiegiem tras i żadna mi specjalnie nie przypadła do gustu
Pierwsza próba dość techniczna, dużo nawrotów na pograniczu jedynki dwójki, dopiero koniec odcinka miał być fajny czyli szybki slalom ale jak dla mnie za wąsko ustawiony i niestety nie potrafiłem go przejechać tak jakbym chciał
Druga próba była trochę fajniejsza początek to wąski tor "kartingowy" z rzedów opon ale napewno dostarczający dużo emocji, natomiast dla mnie najlepszy odcinek imprezy to druga cześć 2 OS. tam można było "rozwinąć szkrzydła" i pójść slalomy bez odejmowania
Na tej właśnie cześci w pierwszej pętli dosłownie trąciłem jedna oponę absolutnie nie demolując szykany baa wydaje mi sie, że opona nawet sie nie przesuneła za co dostałem ostatecznie kare 15s. mimo, że po drugiej pętli widniała na wynikach kara 5s. przed ostatnią pętlą z zapytałem organizatora dlaczego tak wysoka kara w odpowiedzi usłyszałem: "Oj panie Pawle przecież to i tak nic nie zmienia....)
Sumarycznie udało sie utrzymać przewagę nad coraz szybciej jeżdżącym Marcinem Staniakiem w BMW
Miałem też w sobotę okazję po raz pierwszy pojeździć troche 924, przede wszystkim jako pilot Maćka, gdzie udało sie Nam wywalczyć drugie miejsce w klasie 1+2000 a do wygranej było bardzo blisko.
A także w wolnych przejazdach pojechałem za kółkiem Kuzika "wydmucha" oraz Pilatusa "potworem", wnioski qrde naprawde absolutny niedomiar mocy w porównaiu do S2 a w związku tym naprawdę duża przyczepność ale generalnie to widać że w prowadzeniu są to niemalże te same auta mówie tu o 944S2 vs 924
A zapomniał bym o "rewelacyjnej" przejażdżce z "szalonym" Kuzikiem hehe naprawdę "bałem" sie mocniej niż z Toną w 944T pare lat temu oczywiście pozytwnie
944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.
Edytowane przez cichy dnia 14-07-2013 22:36 |
|
Autor |
kuzik
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 21.05.07 |
Dodane dnia 15-07-2013 00:10 |
|
|
Jacek gdzie jesteś dojechałeś wreszcie do domu?
I jak tu polubić Debrzno
Ja wreszcie wróciłem do ścigania i już wiem, że na dobre. Ja Debrzno strasznie lubię - jest trochę rajdowo i między drzewami
Nie żebym miał powody ze względu na wynik, bo w tym temacie to nie ma co się chwalić. Dałem ciała i to mocno. Jak to mistrz Cichy powiedział po jeżdzie w roli pilota w moim 924 :"za dużo agresji". Na jednej próbie po wycieczce na trawę samochód zgasł i przez ponad 30 sekund nie mogłem odpalić. Później to już pozostała zabawa bo o wyniku to nie było co marzyć. Jacek bronił z powodzeniem honoru 924( na zapoznaniu oczywiście szalał w swoim stylu lub jak kto woli moim stylu, sobek również nie odpuszczał tracąc zaledwie po sekundzie, dwóch na próbie jadąc w miarę seryjnym 924 choć wreszcie na porządnych oponach.
Ja natomiast po raz pierwszy wypróbowałem sztywny hol. REWELACJA - powrót do domu w komfortowych warunkach - cóż starzeję się. Pomyśleć, że Jacek tez miał takie plany tylko podobno czasu zabrakło.
|
|
Autor |
pilatus
Administrator
Dodane dnia 15-07-2013 13:12 |
|
|
To ja tylko zaznaczę swą obecność, by uspokoić tych, którzy mi kibicowali - żyje!!! .
O 20:30 zostałem przywitany przez rodzinę na dworcu Warszawa-Zachodnia, potem jeszcze pokaz "światło i woda" na jednej z warszawskich fontann (chcieliśmy pokazać to dzieciakom) i koło 22:30 przywitało mnie puste miejsce po 924 pod blokiem.
Z perspektywy twierdzę, że to był bardzo udany, intensywny weekend.
Co więcej - właściwie to ten weekend jeszcze się nie skończył, bo muszę po auto pojechać do Włocławka. Kto wie, co się będzie działo po drodze .
Co do samej imprezy - ogólnie fajnie, mało samochodów czyli sporo przejazdów, atmosfera jak zawsze super itd. Natomiast sama konfiguracja prób kompletnie mi nie leżała. Jeśli już musiałbym wskazywać preferowaną próbę, to pokazałbym na pierwszą (odwrotnie niż Cichy).
Druga była strasznie pokręcona, było miejsce gdzie musiałem redukować do I biegu - nie lubię tego. Dopiero druga część tej próby była lepsza, bo preferowała auta z dobrą przyczepnością - coś w rodzaju długiego slalomu (ci co mieli odwagę szli tam bez odjęcia - nie nie miałem ).
Jak niektórzy pamiętają, na poprzednim Debrznie rozbiłem auto Bilków - to był mój błąd, ale nadal uważam, że jest tam mniej bezpiecznie niż nawet w tak krytykowanym NMnP. Dość powiedzieć, że już po zapoznaniu 2 samochody nie pojechały dalej, bo miały dzwony (czyli było w co dzwonić).
Ja też przeszarżowałem na zapoznaniu i wjechałem w słupek opon - na szczęście były to luźno poukładane opony i nie ma nawet śladu, ale wyjechać nie dałem rady sam i wypychał mnie Kuzik z kimś z obsługi.
Co do Kuzika to po pierwszym zapoznaniu na fotelu pasażera mocniej dociągnąłem pasy, poprawiłem kask i cieszyłem się, że siedzę w aucie z klatką . Były miejsca, że fantazja go ponosiła i zwiedzaliśmy miejsca ogólnie niedostępne dla samochodów (do tego momentu przynajmniej). Nie zrozumcie mnie źle - nie było niebezpiecznie, ale na pewno emocjonująco (na prawym tym bardziej).
Miałem okazję jechać z Cichym (prowadził moje auto) i sporo można się nauczyć - inny tor jazdy od mojego na ciasnych szykanach, inne "wypłaszczanie" szykan, fajne szukanie przyczepności. Kompletny brak "napadania" na zakręty i potem jazda na granicy, a czasem ratowanie się w połowie łuku - tu mega spokój i opanowanie. Jak ktoś jeździł kiedyś z Ciachem to doszedłby do wniosku, że jeżdżą bardzo podobnie - czysto i spokojnie (wrażenia jak z taksówki normalnie ). Tyle, że Cichy w łuku szuka granicy przyczepności opon ruchami kierownicy i... wychodzi mu to . Ciachu raczej nie kręci tak kierownicą w łuku, za to Qbak kręci 5 razy więcej i 10 razy szybciej . Fajnie tak podglądać różne style jazdy dobrych kierowców.
Pod koniec imprezy mieliśmy okazję spróbować się z Kuzikiem i Sobkiem na prostej. Ku zdziwieniu nas wszystkich szliśmy prawie równo. Sobek dodatkowo miał balast w postaci "startera". Sobka auto przyspiesza sobie równo, Kuzika idzie super od samego dołu (tu mnie wyprzedzał zawsze) ale traci trochę na górze - tam ja odrabiałem. Szczerze przyznam, że sądziłem, że jak wysterzelę to będę widział chłopaków w lusterkach wstecznych, a tu okazało się, że moje konie z hamowni to nie to samo co prawdziwe rumaki "z wolnego wybiegu, naturalnego chowu".
pzdr
jacek/pilatus
ps. Masakra - objechał mnie Polonez
ps. 2. Chciałem tu podziękować Sobkowi za nocleg w piątek i śniadanie w sobotę (i że wpuścił mnie do siebie do domu o 2:20 w nocy ). Jarek - ucałuj ode mnie psa za to, że mnie nie zjadł
Edytowane przez pilatus dnia 15-07-2013 13:16 |
|
Autor |
ciachu
Administrator
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06 |
Dodane dnia 15-07-2013 14:05 |
|
|
Ale fajnie się to czyta. Generalnie to bardzo żałuję, że mnie tam z Wami nie było. Jak rzucę organizowanie to będę jeździł na każdą imprezę, bo strasznie mi tego zaczyna brakować. A Ciebie Jacek, nawet jak nie będziesz miał sprawnego auta (co u Ciebie jest wielce prawdopodobne ), to będę wsadzał do swojego, byle byś pisał recenzje - normalnie miód na uszy.
924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86 |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 15-07-2013 19:33 |
|
|
Świetne recenzja, ale jak nie od dziś wiadomo: "im więcej atrakcji, tym lepsze recenzje"
Oby następnych razem takich atrakcji nie było.
Ten pies Sobka, to chyba rewanż za Waszego kota
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
PIeszczoH
Użytkownik
Miejscowość: Piaseczno
Data rejestracji: 07.04.06 |
Dodane dnia 16-07-2013 10:02 |
|
|
Jacek trochę mi szkoda, że nie oceniłeś sytuacji jakoś wcześniej... że możesz dotrzeć tylko do włocławka... może udałoby się jakąś ekipę ratowniczą zorganizować i ściągnąć do domu już wtedy.
SPRZEDAM:
ORYGINALNE ZESTAWY FILTRÓW 924S/944/S/S2/968
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=11740
Przewody Paliwa:
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=9843#post_149432
Tarcza sprzęgła 924S/944/S2 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6169#post_93610
rurka do nagrzewnicy 944: http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6127
element wybieraka przy skrzyni http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5936
tłoki 2,7 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5970
stab 20mm http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5239#post_78519
Rolka napinająca rozrządu 24s/44 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6291
KUPIĘ:
mocowania/uchwyty spoilera przód 944/944S http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6186
ZAMIENIĘ - BŁOTNIKI 944 I EU na BŁOTNIKI 944 I US
Szukam:
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=6071#post_92228
SZUKAM ZDROWEGO 924S - może mieć korbę co wyszła bokiem, albo być niekompletna, ważne żeby buda była prosta bez tony szpachli i korozji.
Garbus '60 - skończył w rękach Porsza
piterson
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Dodane dnia 16-07-2013 15:19 |
|
|
Pilatus - co za relacja! Możesz pisać kryminały
Też jestem zdziwiony że nie objechałeś pozostałych 924.
Acha - następnym razem siadam za kółko W zamian pojedziesz moim
Szkoda że nie ma jak zawsze filmików - ale na poprzedniej eliminacji w Debrznie też nie było ekipy rallyvideo.
944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89 |
|