924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Zloty/Imprezy/Wydarzenia
Strona 2 z 3 < 1 2 3
Autor RE: Puchar 924.pl 2013
pilatus
Administrator

Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 10-06-2013 00:30
No i druga w sezonie 2013 eliminacja Classicauto Cup i pierwsza Pucharu 924.pl za nami.

Po rocznej przerwie wróciliśmy z namiotem 924.pl na imprezy. Cały ubiegły sezon jeździłem na imprezy Classicauto w roli zawodnika. Zabawa bez dodatkowego obciążenia rolą organizatora czegokolwiek była pewną odmianą i to całkiem przyjemną smiley. Przyjeżdżali Ci sami ludzie, co do tej pory, spotykaliśmy się, rozmawialiśmy, a jednak brakowało mi tego "towarzyskiego" aspektu. Cieszę się, że w tym roku udało nam się wrócić.
Frekwencja pod zielonym dachem namiotu była niższa, niż bywało. Wydaje mi się, że trochę w tym naszej winy, bo przyjechaliśmy na lotnisko trochę za późno. O 8:30 było już dużo załóg, w tym sporo Porsche rozproszonych na płycie lotniska. Inaczej, niż zwykło to mieć miejsce, rozbiliśmy nasz obóz dość daleko od namiotu organizatorów (ze względu na brak miejsca o tej porze). Pełna integracja "ścigantów" w bolidach Porsche nie udała się, ale Ci co mieli być - byli (lub nas odwiedzili) i to się liczy. Była wyśmienita zabawa w doborowym towarzystwie smiley .

Od strony infrastruktury było jak zwykle - namiot, flagi, krzesła, stoły, grill i kawa. Do tego "coś na ruszt" czyli kiełbaski, kaszanka, wyśmienita karkówka od Sobka (podziękuj Jarek mamie proszę - marynata, palce lizać). Stoły uginały się od dóbr przywiezionych przez uczestników. Zajadałem pyszne ciasto upieczone przez Martę, delektowałem się pomidorami od Andrzeja77 i ogórkami przywiezionymi przez Piotra i Łukasza. Popijałem co chwilę innym, zimnym popitkiem (na zmianę z kawą) - no próżność drodzy moi i rozpasanie normalnie smiley . A wszystko to na stricte sportowej, wydawało by się, imprezie smiley .
Tak na prawdę, to każdy coś przywiózł, a ja nawet nie wiem kto co, bo się ścigałem i zajęty byłem głównie sobą, tudzież samochodem swoim. Tak więc, wybaczcie mi proszę, że nie wymienię wszystkiego i wszystkich.
W tym miejscu jest dobra okazja, by podziękować Gotce za przygotowania przedimprezowe (bo ze wstydem przyznam, a z jeszcze większym, że tak jest zawsze - ja nie tknąłem palcem tematu zakupów itp.), Bilkom za ogarnięcie wszystkiego na miejscu (i poprowadzenie TIR'a marki Ford Focus z całym wyposażeniem na pokładzie), Ciachowi za zorganizowanie nam prądu (i pewną niespodziankę, o której na razie sza), Chipisowi za zgarnięcie tegoż generatora w drodze powrotnej. A wszystkim powyższym za pracę na miejscu.
Tak na prawdę to musiałbym teraz wymieniać dalej chyba wszystkich, którzy byli bo np. przy składaniu czy rozkładaniu namiotu pomagało dużo więcej osób. W każdym razie w imieniu nas wszystkich dziękuję Wam wszystkim za wszystko smiley.

Mam nadzieję, że to nie tylko moje zdanie, ale atmosfera pod zielonym dachem namiotu była świetna i z tego cieszę się najbardziej.
To chyba ta atmosfera trzymała atmosferyczne turbulencje pogodowe w pewnej, bardzo niewielkiej odległości (ale jednak). Ranek na lotnisku przywitał nas piękną, słoneczną pogodą - tzw. zero chmurek na nieboskłonie. Robiło się co raz cieplej i bardziej duszno... wiadomo było, że coś się wydarzyć musi. No i działo się - koło południa (czyli mniej więcej wtedy, kiedy zaczęły się pierwsze próby sportowe smiley) zaczęło grzmieć i zebrały się ciemne chmury. Na szczęście suto zakrapiany spektakl minął nas od południowej strony. Minęła chwila i klubowe flagi na masztach zrobiły zwrot o 180 st. Wiatr postanowił zrobić nam niespodziankę. Początkowo wydawało się, że raczej niemiłą, bo przygna te chmury, co to nas ominęły. Czas pokazał jednak, że ciężkie niebo zrobiło się z drugiej strony lotniska i wiatr tylko pomógł otrzymać to z dala od nas. Ale na prawdę widać było fronty ulew, które miały miejsca kilka kilometrów od terenu imprezy. Uważam, że mieliśmy szczęście (i wszyscy na slickach). Wiatr jednak był chwilami na tyle silny, że postanowił porwać nam namiot. Zanim zdążyliśmy pozakładać ścianki od nawietrznej, namiot rozdął się jak balon, a pucharowy baner przytroczony do dachu robił za spinaker. Wszyscy uwiesili się na rurkach jednak dopiero stalowy uścisk mocarnego Tony przygwoździł namiot do podłoża (no i dodatkowe szpilki mocujące nogi do ziemi).
Ułęż żegnał się z nami w okolicach 20:30 całkiem ładnym zachodem słońca.
W tak romantycznej scenerii, chwilę wcześniej, załoga 924.pl odbierała naczynia. Na zdjęciu z posta Marty możecie zobaczyć, że sporo tego było (w 50% własność Cichego).

W ten oto sprytny sposób przechodzę do aspektu sportowego.

No właśnie... Cichy... Wszyscy wiemy, że rozdaje karty ale tym razem... pozamiatał całkowicie. Było 5 prób i każdy przejazd Cichego był najszybszy w generalce. Innymi słowy najsłabszy przejazd Cichego był i tak lepszy, niż najlepszy przejazd kolejnego zawodnika. Co więcej, różnica najlepszego czasu Cichego i najlepszego czasu kolejnego zawodnika to 5,7 sek. (2:36,9 wobec 2:42,6). Ci co choć trochę się orientują wiedzą, że zwykle walka idzie o dziesiąte części sekundy - tu mamy łomot na poziome 5,7 sek na jednej tylko próbie. Podsumowanie po 5 odcinkach to 35,7 sek pomiędzy Cichym, a kolejnym zawodnikiem - to jest kosmos. NIESAMOWITE!!! smiley

W tej samej grupie (IV) i klasie (3000), co Cichy jechał też Piterson swoją (nieprzegrzewającą _się_już bestią 944 smiley ).Piterson był 3 z niewielką (1,3 sek.) stratą do poprzedniego zawodnika. Piterson zają 7 miejsce w generalce (tuż przed Toną na 944 Turbo). Jak na udokumentowane 150 KM smiley to super wynik.
Zaraz za Pitersonem przyjechał Jurek968 tracąc do Piotra 3,6 sek. Jurek miał pecha, bo już po zawodach zmielił coś w napędzie i auto wracało do Krakowa na lawecie (a Piterson na kołach - współczuję obu).
W tej samej grupie co Cichy ale w innej klasie (3000+), jechał jego brat Mikołaj (944 Turbo). Mikołaj zajął 1 miejsce w swojej klasie i 3 w Grupie IV.
W tej klasie co Mikołaj jechał też Tona. Tona zajął miejsce 3 (i 8 w Grupie IV). Najważniejsze jednak, że Tona przyjechał pomimo złowieszczych planów pałzowania w tym sezonie.

Piotr Dąbrowski (PDmobil) na 911 zwyciężył swoją klasę i całą grupę I (z sporą przewagą 7,2 sek). Narzekał, że auto nie jedzie jak powinno, ale jak widać przynajmniej kierowca w formie.
Kolejni "nasi ludzie" na podium Grupy I to Maciek Lachowski (Maciek) - 1 miejsce w klasie 2000 grupy I i od razu 2 miejsce w tej samej klasie dla Eryka Jaworowskiego. Obaj Panowie jeździli jednym samochodem (Maćka). Różnica między tymi zawodnikami to 8,8 sek. choć było by mniej gdyby nie kara 5 sek dla Eryka.

Następna grupa to grupa II (czyli starocie modyfikowane) - pod przedłużającą się nieobecność Ciacha i chwilową Qbaka miałem swoje 5 minut smiley . Udało mi się wywalczyć 1 miejsce w klasie i 4 w grupie (z przewagą 5,3 sek. nad następnym zawodnikiem). Cieszę się z takiego wyniku jak cholera tym bardziej, że jak zwykle coś musiałem wywinąć (czyli poważna wycieczka w plener w 2 przejeździe i 5 sek kary w ostatnim przejeździe za lekkie przemodelowanie trasy - dokładniej to przesunąłem troszkę oponę wytyczającą trasę).
W tej samej klasie jechał Jarek Sobolewski (Sobek), który zajął 6 miejsce. Sobek ostatnio sporo trenował, nabył najlepsze semi-slicki na rynku i zaczął robić wyniki na lokalnych zawodach w Bydgoszczy (dokładniej, to zaczął je wygrywać smiley ). Stanowił dla mnie najgroźniejszą konkurencję w klasyfikacji do 2 litrów Pucharu 924.pl. Cóż było robić - postanowiłem nadrabiać przewagą technologiczną smiley - pojechałem na pełnym slicku smiley .

W grupie III najlepiej zaprezentował się Mirosław Mazurek (Mirek) na 944S - zajął 3 miejsce w klasie 3000.Na 6 miejscu przyjechał Chipis, a na 11 Marcin Chwist (Cooldude). W generalce grupy III zajęli odpowiednio miejsca 9, 13 i 28.

Andrzej77 przejechał tylko jedną próbę swoim 944 Turbo i z powodów osobistych musiał wracać do domu.

Wiem, że pominąłem kilka osób i przepraszam je za to, ale wynika to z tego, że nie potrafię powiązać nicka z forum z nazwiskiem. Pochwalcie się proszę swoimi wynikami sami, a obiecuję, że następnym razem nie popełnię takiego faux pas.

Co do samej imprezy od strony technicznej: jak zwykle była obsuwa i pierwsza próba ruszyła chyba koło południa (była zaplanowana na 11:00). Zaplanowano 6 prób z czego odbyło się 5. Gdyby nie opóźnienie rozpoczęcia zawodów to zmieściła by się ta brakująca 6 pewnie. Jednak nawet z godzinnym poślizgiem dało by się ją rozegrać, jednak szwankował pomiar czasu chwilami i czekaliśmy na "odwieszenie się systemu". Tragedii jednak nie było. Natomiast wszystkie niedociągnięcia rekompensowała sama próba. Nie wiem, kto ją ustawiał ale mnie wyjątkowo dobrze "leżała" - gratuluję autorowi ustawienia trasy. Była dłuuuuga, szybka, bez głupich nawrotów, jazdy wokół trzepaka, czy niekończących się slalomów. Jasno i klarownie rozstawiona, bez "pachołkolandii" - tak, że nie musiałem się zastanawiać gdzie jechać. Mogłem skupić się na "próbach utrzymania w czarnym", a nie zastanawianiu z której strony najechać na slalom, żeby nie dostać jakiejś kary. Na prawdę extra zaprojektowana próba - czułem się jak na torze niemal. Charakterem przypominała Białą Podlaską (czyli świetną trasę), a może nawet górowała.

Ale długaśny post mi wyszedł smiley ...

pzdr
jacek/pilatus

Edytowane przez pilatus dnia 10-06-2013 01:02
ciachu
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06
Dodane dnia 10-06-2013 00:56
I to się nazywa recenzja!

W sumie to chyba nie pozostało już nic do dodania smiley Tak więc ograniczę się do pogratulowania zwycięzcom, przede wszystkim Jackowi za powrót na szczyt smiley i podziękowania Gotce i Pilatusowi za przygotowanie Pucharu 924.pl (jak zwykle perfekcja w logistyce) oraz wszystkim pomagającym osobom na miejscu!

Ps. Cała próba ustawiona była przez Tomka Ważyńskiego i co tu dużo mówić - poskręcało mnie że nie startowałem..

Do zobaczenia w Białej!

924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86

Edytowane przez ciachu dnia 10-06-2013 01:08
6925558 www.924.pl
Marta
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06
Dodane dnia 10-06-2013 10:15
Maciek napisał:
Marta, czy to aby najlepsze zdjęcie ? smiley

Zdecydowanie! Następnym razem będziecie stać tak długo, aż wszyscy pokażą swą prawdziwą naturę smiley

Kilka innych zdjęć znajduje się tu: KLIK!

Edytowane przez Marta dnia 10-06-2013 12:28
Maciek
Użytkownik

Miejscowość: Księżyno/Białystok POLAND
Data rejestracji: 19.07.10
Dodane dnia 10-06-2013 12:36
Marta...Trzymam za słowo, że następnym razem rzeczywiście zadbasz o to żeby każdy zrobił z siebie wariata przynajmniej takiego jak Pilatus i ja smiley

Poprzedni nick Mack10
924 '79 2.0 aka Porszawka
zarejestrowana jako zabytek
na110.pl
Mirek
Użytkownik

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 18.04.09
Dodane dnia 10-06-2013 19:37
Wielkie podziekowania dla gospodarzy namiotu 924 jak również dla starych i nowych znajomych za wszelkie smakowitosci (dla mnie nr 1 ciasto Marty) za cenne wskazówki jak jechać (na którym biegu , bardziej z lewej a może z prawej, itp)
Zdobywając swój pierwszy pucharek w CA zaczynam się zastanawiac jakie zmiany mogę poczynić żeby nie wypaść z 3grupy.
Gratulacje dla zdobywców pucharów, największe dla Pilatusa który pomimo awarii , jakichś wycieczek w trawę bez problemu wygrał klasę.

944 S
piterson
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 10-06-2013 23:10
Uff, jak to dobrze że pilatus napisał piękną relację - tym razem naprawdę mogę się streszczać.

Namiotu 924.pl bardzo nam brakowało i świetnie że znów się pojawił. Gotka, Pilatus & Co. - bardzo Wam dziękujemy!

Natomiast sama impreza: świetna, no może poza tym że CA jak zawsze dał plamę z organizacją smiley
Pomimo początkowych obaw że moja dychawiczna wydmuszka przegra z kretesem z tymi wszystkimi potworami udało się z nimi walczyć jak równy z równym. A gdyby nie wycieczka w trawę na pierwszym zakręcie pierwszej próby i strata ok 10 sek to była szansa na pudło generalki smiley Gwoli ścisłości wyglądało to tak jakbym stracił hamulce - auto praktycznie nie odhamowało i nie pozostało nic innego jak wjechać w trawę (a jak wiadomo trawa + slick = oberek). Próba była kapitalna - rewelacyjne szykany (chyba najlepsze jak do tej pory - bardzo dynamiczne i nie spowalniające jak zazwyczaj), doskonały zacieśniający slalomik. Z tego co słyszałem w próbach maczał palce Marcin Miziak smiley

Cichy jak zawsze zdemolował konkurencję. Straszne jest to że absolutnie nikt nie jest w stanie z Nim walczyć (odkąd zabrakło Błaszczyka). Miny sympatycznych kolegów z E30 (po 900 kg i ok 200KM) którzy wręcz wychodzili z siebie a dostawali regularnie po 5-10 sek - bezcenne. Prawda jest taka że Cichy ma w tym momencie zdecydowanie za wysoki poziom jak na amatorstwo - jeśli Pawełku nie pójdziesz szybko w licencje, homologacje i starty w MP to osobiście skopię Ci zadek smiley

Gratulacje dla wszystkich którym udało się zdobyć puchary! Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale w pierwszej 10-tce generalki jest aż pięć transaxli Porsche (S2, 2 x turbo, 968 i moje 2.5)! Do zobaczenia w tak samo licznym gronie w BP!

Na sam koniec tradycyjnie filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=VlFv3sGoEPA

P.S. Jak większość napisałem tu ale moim zdaniem relacje powinny trafić do wątku bardziej odpowiedniego - czy szanowni Admini mogliby dla porządku przenieść część tematu właśnie tam?

944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89
Andrzej77
Użytkownik

Miejscowość: Podlasie
Data rejestracji: 27.06.11
Dodane dnia 10-06-2013 23:32
Macie rację i to chyba moja wina,że piszemy nie w tym wątku w którym powinniśmy. Ja pierwszy napisałem tu. Więc może dla porządku przenieśmy wszystko od mojego komentarza pod postem Qubaka do odpowiedniego Tematu.
PS. Próba była jak pisaliście naprawdę dobrze ustawiona, bardzo czytelna, szybka, bez męczących nawrotów. Super

Andruszka-PCP
991.1 S
cichy
Użytkownik

Miejscowość: Płock
Data rejestracji: 27.11.08
Dodane dnia 11-06-2013 20:56
Również chciałbym podziękować za powrót namiotu 924.pl, tej atmosfery nie da się niczym zastąpić smiley
Super że są ludzie którym się chce Gotka, Pilatus, Bilkowie, Ciachu....

Co do samej imprezy był to powrót po lekkim poślizgu czasowym "granatowej", S2-ka dostała parę modyfikacji (klatka, laminaty, lexan) plus solidną rewizję silnika (podziekowania dla Michała i Qbaka smiley) i ja bym raczej tutaj szukał wpływu na czasy.
Próba była ustawiona rewelacyjnie, idealnie pod mnie i moje auto i te sprawy powodowały, że jeździło mi sie bardzo dobrze.

Pojawił sie i mój filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=3mafqZnHOuU

944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.
Szarak Maryjusz
Użytkownik

Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12
Dodane dnia 11-06-2013 23:58
Podłączam się do podziękowań, namiot 924.pl widziałem po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał smiley, jak również miła atmosfera i świetnie spędzony czas.

Porsche 924 2.0 Szarak

Nie przestaliśmy się bawić, gdy staliśmy się starzy.
Stajemy się starzy, bo przestajemy się bawić.
Maciek
Użytkownik

Miejscowość: Księżyno/Białystok POLAND
Data rejestracji: 19.07.10
Dodane dnia 12-06-2013 08:38
cichy napisał/a:
Co do samej imprezy był to powrót po lekkim poślizgu czasowym "granatowej", S2-ka dostała parę modyfikacji (klatka, laminaty, lexan) plus solidną rewizję silnika (podziekowania dla Michała i Qbaka smiley) i ja bym raczej tutaj szukał wpływu na czasy.

Cichy jak zwykle skromny. Szacunek Panie Pawle.

Poprzedni nick Mack10
924 '79 2.0 aka Porszawka
zarejestrowana jako zabytek
na110.pl
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 12-06-2013 22:48
Cichy-cichutko robi 'swoje'tj 110%normy dla S2 z niewiarygodna powtarzalnoscia i w stylu 'emeryckim'smiley mysle ,ze spokojnie mozemy mu nadac przydomek ROBODRIVERsmiley Ja natomiast w przeciwienstwie do Pitersona niechetnie pozbylbym sie Pawla z naszych pojezdzawek ze wzgledu na wzorzec, pozwalajacy zorientowac sie samemu jak daleko jest sie od pelnego wykorzystania naszych maszyn...on poprostu nie ma slabych dni.

924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS-
mojojojo13
Użytkownik

Miejscowość: Lublin
Data rejestracji: 09.09.07
Dodane dnia 16-06-2013 10:31
wrzuciłem kilka zdjęć na FCB - udostępniłem na porsche tranxle. Pzdr - Paweł
occlassic.com
ciachu
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06
Dodane dnia 20-08-2013 11:16
To i moje podsumowanie w wersji filmowej:
Puchar 924.pl Ułęż 2013

924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86
6925558 www.924.pl
pilatus
Administrator

Dodane dnia 20-08-2013 12:46
Dla mnie bomba!!! smiley
Widać mniej więcej, jak wygląda taka impreza "w przyspieszonym tempie".
Super pomysł z ustawieniem kamery w czasie rozkładania namiotu i flag. Fajne ujęcie z "wężykowania" (rozgrzewania opon).
A to z mojego samochodu, to z zapoznania z trasą - żeby było jasne. Ciachu z kamerą za dużo ważą, żebym go zabrał na trasę odcinka smiley .
Nie wiem, co Ciachu komentował gestem swojej twarzy ale jest to dobre smiley
No i muzyka... muzyka: miodzio !!!

Wiem, że taki filmik kosztuje sporo pracy, ale ja chcę więcej smiley

Dziękuję i pozdrawiam
jacek/pilatus
cichy
Użytkownik

Miejscowość: Płock
Data rejestracji: 27.11.08
Dodane dnia 20-08-2013 13:12
Filmik super !!! smiley
"Ciachu nagrywasz jak jesz ??? ..... Toż to perwersja " smileysmileysmileysmiley

944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.
vip3r
Użytkownik

Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06
Dodane dnia 20-08-2013 13:13
ciachu - rewelacja! znów kawał dobrej roboty!

bardzo mi się podoba że każdy z tych filmów jest różny w stylu - w ten sposób każdy zapada w pamięć smiley

dzięki!

Jacek - jakie ładne felgi, nowy nabytek? wcześniej ich niezauwazyłem a wygladają świetnie!

968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503

911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460

FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
pilatus
Administrator

Dodane dnia 20-08-2013 14:04
vip3r - odpowiedź nie jest prosta - nie jest to nowy nabytek, bo kupiłem je z 5 lat temu, ale są to "funkel-nówki, nieśmigane" (to była pierwsza impreza na jakiej je miałem). Tak na prawdę to lotnisko w Ułężu było pierwszym razem, kiedy auto stanęło na tych kołach. Kilka godzin wcześniej, z Sobkiem i Szarakiem, przymierzyliśmy koła z jednej strony auta, czy w ogóle wejdą w błotniki. A że było już grubo po północy to z drugiej strony nawet nie przymierzaliśmy smiley .
Te felgi czekały na godne ich opony i dopiero teraz się doczekały smiley .
To są Team Dynamics Pro Race 1 17x7 (7,6 kg).

pzdr
jacek/pilatus
Qbak
Użytkownik

Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07
Dodane dnia 20-08-2013 19:43
Ciachu - ja tak jak chłopaki wyżej biję brawo. Viper słusznie zauważył, każdy
Twój film jest inny. Dodatkowo czas który jest potrzebny na złożenie. Trzeba
więcej długich weekendów żebyś miał więcej czasu smiley

Jacku proszę usuń już te kilogramy, bo "Toż to perwersja"! smiley