924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Zloty/Imprezy/Wydarzenia
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Autor RE: iLoveRally
michal928
Użytkownik

Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06
Dodane dnia 06-11-2011 23:42
ElastiC napisał/a:
Nie bawcie sie w Stevena Jobesa, bo dostaniecie jobsa... Tzn raka trzustki.
Moze to dziwne, ale Porsche nie napisalo do mnie skargi odnosnie uzycia ich logo... Hmmm dziwne? Chyba nie zalezy im na prestizu.

PS.
Czuje sie urazony i to co napisal Ciachu zabilo moja inwencje - nie to co napisales ty. Baner z odcieta reklama (zgodnie z zalozeniem) zostal przewieziony w jedyne sluszne miejsce.
A z ta reklama to dla mnie sranie po krzakach, bo moglem to przykleic na maske i co wtedy? Komisja gier i zakladow losowych wkracza?

Czlowieku co Ty piszesz???

PS2 - znowu jakies ale i pretensje do stolycy - dlaczego Wy macie z tym jakies problemy ktore ciagle i regularnie powtarzacie?

924 `76, 928 S `83 MANUAL, 931 S2 `81 (turbo), Boxster 2,5 `98, 924 '85 - bedzie kiedyś wydmucha, Boxster S `00, Boxster 2,7 `04, 931 S1 `79, 924 `78 ex Ciachowóz, 996 C4 Cabrio `00, Boxster 2,7 `01, 944 Turbo `86, 996 Turbo `03, 944 S2 `87, Boxster `98

Naprawa Porsche i nie tylko - mechanika, elektryka, modyfikacje... zapraszam (508 11 55 54) www.porschepana.pl

Edytowane przez michal928 dnia 06-11-2011 23:46
31356497
pilatus
Administrator

Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 07-11-2011 00:11
ElastiC - z całym szacunkiem - nie będę z Tobą polemizował na temat "srania po krzakach" - wybacz, ale nie ten poziom dyskusji (niezależnie od miejsca z którego się klepie w klawiaturę).
Gdybyś reklamę firmy swojego kolegi nakleił na maskę samochodu, to nikt nie zaśmiecałby Twojego tematu jakimś offtopic'em, tylko wszyscy poklepywali po ramieniu i gratulowaliby organizacji świetnej imprezy.
Steve Jobes - nasze założenia powstały przed jego śmiercią. O stan mojego zdrowia nie musisz się martwić.
Co do konsultacji - istnieje takie coś jak telefon. Znacznie skraca dystans i czas załatwiania spraw.
Z tego właśnie medium (albo PW) proponuję skorzystać wszystkim, którzy chcą zabrać jeszcze głos w sprawie nieszczęsnego baneru. Temat ten dotyczyć miał wydarzenia jakim była impreza iLoveRally i spróbujmy, by tak pozostało.
-------------------------------------------------------------------

Ze zdjęć wynika, że impreza była bardzo ciekawa, a obecność sympatyków Porsche, pod sztandarem 924.pl, była doskonałym pomysłem. Może ktoś z Was napisze jakąś, choćby krótką, relację. Na czym to wszystko polegało? Czy 924/44 też jeździły na próbach?
ElastiC
Użytkownik

Miejscowość: Katowice
Data rejestracji: 01.02.06
Dodane dnia 07-11-2011 10:35
pilatus napisał/a:
Gdybyś reklamę firmy swojego kolegi nakleił na maskę samochodu, to nikt nie zaśmiecałby Twojego tematu jakimś offtopic'em, tylko wszyscy poklepywali po ramieniu i gratulowaliby organizacji świetnej imprezy.

Wiec wystarczylo nie zaczynac glupiej gadki.
--------------------------------------------------------------------------
Co do relacji - wracajac do tematu - to facebooki i youtuby narazie zbieraja zniwo - jak bedzie tego dosc duzo, to powrzucam linki itd.
elastic 4542351 www.d16.pl
porsche89
Użytkownik

Miejscowość: Łazy Woj.Górny Śląsk
Data rejestracji: 30.04.06
Dodane dnia 07-11-2011 19:52
Nie bijcie się tylkio bo za bardzo nie ma o co. Myślę że wieloletnia przyjaźń między nami nie może runąć z powodu banera. Choć myślę że tu chodzi trochę o coś innego.Przykro to czytać. smiley

944 2,7 '86/'89 kombinacja z trzech dawców lub z czterech teraz S2 look -Już u ludzi
924 2.0 '82
944 2,5 '84
Jeden rower górski
Czarna taczka '06
9895738
ciachu
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06
Dodane dnia 07-11-2011 21:47
Masz rację Robcio, przykro jest czytać jak ktoś prorokuje drugiej osobie raka trzustki.. itd. ale może po kolei.

Ja zacząłem tą dyskusję, to ja ją chciałbym zakończyć wyrażeniem mojego ostatniego zdania na ten temat.

@ElastiC

Na wstępnie.

Z szacunku dla tego miejsca i forumowiczów nie zniżę się do pewnego poziomu.
Poza tym jako administratorowi nie przystoi mi na pewne prywatne uwagi. Niemniej to wszystko co napisałeś w moim kierunku, nie pozostanie dla mnie obojętne.
Nie zareaguję również na Twoje nikomu nie potrzebne przytyczki w postaci "co my nie mamy w stolicy", bo każdy kto mnie zna, wie że dla mnie nie ma żadnych podziałów, czy regionalizacji i wszystkich bez najmniejszego wyjątku traktuję jako moich serdecznych przyjaciół.
Niestety to, w jaki sposób zareagowałeś na kulturalną w Twoją stronę uwagę, lekko mnie zszokowało. Pozostaje pytanie o sens nadania komuś obraźliwego znaczenia słowa "Polaczek" patrząc na Twoje wypowiedzi. Chyba jednak do tej pory każdy ze śledzących wątek wyrobił sobie własne zdanie..

niemniej,

skoro pewne sprawy nie docierają do Ciebie, a Pilatus i Gotka nie napiszą tego, bo to skromni w swoich działaniach ludzie, napiszę Tobie wprost na temat użycia, bez pytania logo klubu i adresu strony - po prostu nie rób tego więcej. Te zasady nie podlegają już żadnej dyskusji.

Uzasadnię to specjalnie dla Ciebie.

Nie Ty zapracowałeś na dobre imię tej strony, nie Ty wymyśliłeś pomysł i go zrealizowałeś, nie Ty dzień w dzień, rok w rok pracujesz na to, aby Wszyscy bez wyjątków czuli się tutaj jak w domu. Jeżeli nie potrafisz docenić tego, iż strona zawsze była dla wszystkich absolutnie darmowa, forum nigdy nie zaznało cenzury, a każda impreza domykana była pod kreskę bez żadnego dochodu finansowego, tylko dlatego, aby Wszyscy czuli, że to jest właśnie TO miejsce - to przepraszam, ale nie mamy Tobie już nic więcej do zaproponowania. Było tylko kilka reguł, wynikających z prostej zasady koleżeńskości, których należało przestrzegać. Smutne, że w swoich wypowiedziach mocno się zagalopowałeś, co przysłoniło Ci chyba racjonalne myślenie i kulturę wypowiedzi. Jeżeli masz takie ambicje, aby reprezentować i dowodzić jakimś klubem nic nie stoi Ci na przeszkodzie. W innym wypadku pozostaje Ci dostosowanie się do tych, zaledwie kilku, zasad, które obowiązywały, obowiązują i będą tutaj obowiązywać.

I na końcu, weź głęboki oddech i zanim coś napiszesz, policz do 10-ciu i zastanów się, czy jest to potrzebne.

924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86

Edytowane przez ciachu dnia 07-11-2011 21:50
6925558 www.924.pl
ElastiC
Użytkownik

Dodane dnia 08-11-2011 11:32
Mysle, ze jest potrzebne.

Nie Ty zapracowałeś na dobre imię tej strony, nie Ty wymyśliłeś pomysł i go zrealizowałeś, nie Ty dzień w dzień, rok w rok pracujesz na to, aby Wszyscy bez wyjątków czuli się tutaj jak w domu.

Fakt, ze duzo Wam zawdzieczamy (imprezy sa poprostu high-end) i tego nic nie zmieni, ale "czucie sie jak w domu" chyba za bardzo wziales sobie do serca i bawisz sie w ojca-dyktatora, ktory nakazuje/pozwala/karci. Prawda jest taka, ze to forum to ludzie, a nie serwer i skrypt php i skoro faktycznie masz aspiracje, aby to wszystko bylo dla ludzi, to pozwol im tez swobodnie dzialac, bo wydaje mi sie, ze demokracja w 924.pl powinna byc norma. Kazdy normalny czlowiek z zalozenia dziala w dobrej wierze.
Gdybym faktycznie zrobil baner z napisem "924.pl ch..je" to oczywiscie Twoja reakcja bylaby uzasadniona - co nie zmienia faktu, ze nic bys nie mogl z tym zrobic. Specjalnie reklame dalem z boku, aby mozna bylo ja odciac, nie dalem logo iLoveRally, zeby nie ograniczac zakresu jego wykorzystania, a nastepnie chcialem przekazac go Wam do dyspozycji na wszelkie eventy, bo jest naprawde fajnie wydrukowany.

Co do "raka trzustki" i "srania po krzakach", to nie znasz mnie na tyle, zeby wogole wiedziec jak traktowac takie slowa plynace ode mnie - w slowie pisanym kazdy nadaje wyrazom wlasciwy dla siebie ladunek emocjonalny ...ale to szczegol. Nie wiem, czy wiecie, ale Steve'owi odwalila palma do tego stopnia, ze iPad nie obsluguje technologii Flash - naprawde nie chcialbym, zebyscie tez nie polecieli w jakis totalny absurd, za ktory uwazam "brak wyrazenia zgody", czy "nieautoryzowane uzycie logo" i dlatego o nim wspomnialem.

Oczywiscie zupelnie inna historia byl projekt koszulki klubowej, ktora musiala sie wszystkim podobac i faktycznie wtedy publiczne docieranie projektu i uzgadnianie formy ma sens - to samo z naklejka na szyby.
A wogole, to czy ja moge ta naklejke miec na mojej Octavii? Naprawde zaczynam sie teraz nad tym zastanawiac. smiley

Wracajac jeszcze do strony - wcale nie uwazam, ze technicznie jest super - super jest jedynie forum i ludzie, ktorzy je tworza, ale jest to niezalezny od Ciebie organizm. Uwazam, ze tak naprawde na 924.pl nic nie ma - podajac jako przyklad chocby 924.org. Zadnych konktretnych informacji, chocby podstawowych - co to jest Porsche 924, jak wyglada, jakie byly modele w roznych latach, osiagi, czy typowe usterki. Myszlisz, ze ktos zainteresowany/zajawiony tym modelem znajdzie tu cos ciekawego?
Nie wspominajac juz, ze Felgulator lezy na moim dysku chyba trzeci rok, a moze komus by sie przydal? Dla siebie go napisalem? A moze napisalem go bez Twojej zgody i nie jest godzien byc umiejscowiony na 924.pl?
Nie mowie, ze Ty powienies to wszystko robic, ale zauwaz, ze gdyby ludzie czuli, ze MOGA cokolwiek dla tej strony robic sami, to moze w kilkanascie osob sprawilibysmy, ze ludzie z innych krajow szukaliby u nas jakies dokumentacji, konkretnych rozwiazan problemow/ulepszen, czy zdjec? Dzial "Jak to zrobic" jest dobrym przykladem, ze kilka zdjec rozwiewa wszelkie watpliwosci techniczne, a mlodego adepta mechaniki potrafi przekonac, ze da rade sam naprawiac wlasne auto. Google same trzepia ta strone, wiec wyniki tez pojawilyby sie same - wystarczy odrobina angielskiego w tytule.
To, ze ja akurat mam w sobie duzo determinacji i nie rozgladam sie na okolo, tylko poprostu cos robie, nie znaczy, ze wszyscy tak maja. Moze jest na forum mnostwo osob, ktore moglyby duzo napisac, ale brak im odwagi, zeby cos zaproponowac, skoro kazdy przejaw wlasnej inicjatywy skutecznie gasisz w powijakach? Moze to nie jest tylko moje zdanie?
Wszyscy wiemy, ze jest tu kilka osob, ktore znaja te samochody na wylot pod roznymi wzgledami: mechanicznymi/blacharskimi/tapicerskimi/elektrycznymi itd., a za kazdym razem, gdy ktos pisze na forum, ze np "nie podnosza mi sie swiatla" pojawia sie kolejny watek, bo wyszukiwarka jest po prostu do dupy i lepiej uzywac googli w zapytaniu dodajac "site:924.pl", a mozna to latwo usprawnic osadzajac wyszukujace API google na 924.pl. Gotowych rozwiazan jest mnostwo jak chocby picasaweb, ktora mozna wspoldzielic i zdjecia w galerii kazdy moglby dorzucac i nie czekalibysmy pol roku na pojawienie sie nowej galerii.

Tez odbieglem troche od tematu, ale uwazalem, ze kiedys trzeba to bylo napisac - wszystkie te niedociagniecia spowodowane sa bezposrednio niestety Adminowymi dzialaniami. Wiec kolejnym razem przypisujac sobie ogromne zaslugi dotyczace samej strony 924.pl moze sie poprostu zastanow, czy naprawde zrobiles wszystko, zeby byla naprawde super.
Na sam koniec mam jeszcze mala propozycje odnosnie serwera. Nie wiem, gdzie to teraz lezy, ale uwazam, ze i serwer i domena NIEDOPUSZCZALNIE czesto poprostu nie dziala. Moja firmowa strone mamy na home.pl (nie wiem, czy znowu nie lamie zasad uprawiajac kryptoreklame) i NIGDY nie zdazylo mi sie, zeby nie dzialala - poprostu nie mozemy sobie na to pozwolic. Dlaczego forum ostatnio przestalo dzialac wiecie tylko wy, ale pewnie z baza bylo krucho. Wracajac do propozycji - jest nas tutaj prawie 700 osob, a wypasiony serwer kosztuje w okolicach 1000zl z domena i z olbrzymia powierzchnia dyskowa, z trzema mirrorami - wychodzi niecale 2zl na leb za rok. Pomyslcie o tym, bo nie ma nic bardziej wkurzajacego niz rozgrzebane auto i niedzialajace forum. Zalozcie konto w banku i zbierajcie kase - w koncu chyba nas stac, skoro jezdzimy Porsche?
ElastiC
Użytkownik

Dodane dnia 08-11-2011 11:41
Co do relacji - wracajac do tematu - to facebooki i youtuby narazie zbieraja zniwo - jak bedzie tego dosc duzo, to powrzucam linki itd.

Wlasnie pomyslalem, ze wykorzystywanie forum do relacji z imprez jest fatalne. Dodatkowy dzial "Imprezy" bylby mile widziany.
ciachu
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06
Dodane dnia 08-11-2011 17:01
Dzięki za te, w końcu merytoryczne, uwagi w drugiej części postu dot. aspektów technicznych forum - takie uwagi zawsze są dla nas cenne, choć ich miejsce jest w dziale propozycje/sugestie/pytania.

Co do reszty to już chyba wszystko zostało powiedziane.

924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86
6925558 www.924.pl
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4