Postów: 6074 Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek) Data rejestracji: 23.10.06
Dodane dnia 14-06-2020 22:45
jako że właściwe lemans przeniesione na wrzesień w ten weekend odbyło się Virtual Lemans.
24h w simracing - po 4 kierowców na auto. zespoły
oglądało się to jak zwykłe wyścigi - komentatoryz full profeska - sam przyznam oglądałem na wyrywki - ale było naprawdę emocjonująco a wyśiłek kierowców 100% prawdziwy
a najfajniejsze na koniec - ekipa z dwoma polakami wygrała pierwsze w historii virtual 24h lemans! (dzięki simprez za cynk żeby włączyć na finisz!) - wygrąła cąłe lemans - w LMP, w głównej kategorii
- dla mnie wow
zacytuję Grzegorza Gac (który co roku lemans komentuje i wielokrotnie się pozdrawialismy w trakcjie transmisji:
"Sensacja w wirtualnym 24h Le Mans! Dwaj polscy simracerzy Nikodem Wiśniewski i Kuba Brzeziński wraz ze Szwajcarem Louis Deletraz i Włochem Raffaele Marciello wygrywają wyścig po dramatycznej końcówce 🏆🏆🏆🏆 Pokonali całą plejadę znakomitych kierowców. W stawce: Verstappen, Leclerc, Alonso, Vandorne i wielu innych! "
no a w GTE wygtąło Porsche
gdyby ktoś chciał umniejszać wagę tego to niech przejedzie w dowolnym symulatrze (np. w GT Sport) 1h chociaż wyscig z żywymi przeciwnikami i wtedy się wypowiada - psychiczne obciążenie, presja i walka jest taka sama.
zwycięstwo na lemans - chociąż wirualnym to niesamowita sprawa.
... a jednak z trudem szuka się informacji o tym w popularnych serwisach... tam pełno piłki nożnej... ech - ale ja WIEM (i wiem że kilku z was też to wie