924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Strona 6 z 6 << < 3 4 5 6
Autor RE: Grzejący się silnik
miniver
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07
Dodane dnia 21-07-2008 00:34
Tym razem ja odkopię temat... Myślałem, że problem grzejącego się silnika łaskawie mnie ominie, ale gdzie tam... Do przekłamującego wskaźnika temperatury już się przyzwyczaiłem - znaczy do tego, że włączenie świateł itp. 'podnosi' temperaturę. W każdym razie ostatnio problem nie ogranicza się do przekłamań wskaźnika..

Auto nigdy nie grzeje się na trasie - wtedy trzyma stałą temperaturę. Za to w korkach przydarza mi się czasami coś dziwnego... Czasami wszystko działa jak należy, a czasami silnik nagrzewa się, wskaźnik temperatury zbliża się do czerwonego pola (przy wyłączonych światłach, temperatura naprawdę jest wysoka, bo raz zaczęło wyrzucać płyn odpowietrznikiem), a wiatrak nie załącza się. Kiedy wskazówka bardzo zbliża się do czerwonego pola, ja wymiękam i wyłączam silnik. Przez jakiś czas nic się nie dzieje - dopiero po kilku chwilach od wyłączenia silnika włącza się wentylator... Jak wtedy włączę silnik, wiatrak śmiga nadal i chłodzi płyn w całym układzie. Czy komuś taki opis coś mówi???? Problem polega na tym, ze czasami nie włącza się wiatrak - kiedy działa poprawnie, problemu grzania nie ma...

Dodam, że termowłącznik wentylatora został wymieniony kilka dni temu. Na następny ogień pójdzie termostat, chociaż był wymieniany niecały rok temu...

Don't panic!
8388751
mihmih
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 07.08.08
Dodane dnia 14-08-2008 09:25
Witam,
dobry temat to odkopie smiley

U mnie występuję natomiast niedogrzanie. Jestem prawie pewien że to czujnik temp. lub wskaźnik w kabinie. W łikend rozkminie temat. Zastanawia mnie jednak jeden wężyk przy zbiorniczku wyrównawczym. Przy samym korku. Wygląda jak by przez niego miał się odpowietrzać układ bo jest luźny ( 20cm i koniec wisi w powietrzu ). Wydaje mi się że przez to układ może nie mieć odpowiedniego ciśnienia, ale z drugiej strony nie wygląda to na samoróbkę. Czy tak ma byc ?smiley

...było...
924
1980r

Zapraszam www.aerograf.kalisz.pl
juras
Użytkownik

Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06
Dodane dnia 14-08-2008 09:27
Tak ma być. Przez ten wąż wywali wodę w wypadku zbyt dużego ciśnienia np jak się silnik odpukać zagotuje.

2.5 turbo, 2.5 N/A, 2.0 turbo, 2.0 N/A, 0.8 CDI, 0.600
mihmih
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 07.08.08
Dodane dnia 14-08-2008 10:16
Ok dzieki smiley
Biorę się za zegary i czujnik!

...było...
924
1980r