Dodane dnia 12-06-2016 21:06
Ostatnie 2 foty wcześnej - ktoś przy próbie naprawy tego nie za bardzo załapal o co chodzi i w dodatku chyba dał jeszcze za krótką śrubę. Jak najbardziej to naprawialne & odwracalne - zapodaję foto jak powinnno być:
Postów: 4951 Miejscowość: Piaseczno Data rejestracji: 07.04.06
Dodane dnia 13-06-2016 00:00
Są też same kostki wybieraka dla ortodoksów... i jeśli to ten element jest zużyty to dla tych co lubią mieć standard...
kolega Olo ma już kilka lat u siebie... jako właściciel pierwszej kostki i użytkownik 924 a nie nieruchomości powinien móc obiektywnie się wypowiedzieć.
Piterson ma prototyp wybieraka i kolega Loco ma wersję po pierwszych zmianach, ale to element zmieniający standard w kabinie i nie każdemu pasuje.
Obecnie Shortshiftery dostępne są przez Qbaka, odkupił odemnie hurtowo co miałem na magazynie...
A Twój mechanizm mam wrażenie, że jest wygięty... ten element co trzyma kostkę do obudowy skrzyni... on zdaje się być skręcony...
Dodane dnia 14-06-2016 23:50
Mój mechanizm faktycznie jest wygięty i to w każdy możliwy sposób. Luzy na kostce też ma cudowne. Praktycznie cały wybierak jest do wymiany, właściwie to dłuższy czas temu zastanawiałem się nad zamontowaniem Shortshiftera.
Postów: 2950 Miejscowość: Gdańsk Data rejestracji: 06.12.09
Dodane dnia 15-06-2016 08:13
Mam gdzieś cały wybierak - będzie miał luzy na pewno, ale na pewno ma proste ramię - mogę Ci podesłać, zawsze lepsze to niż prostowanie i w razie czego będziesz miał resztę do podmiany...