924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Jak to zrobić...
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: przedni panel
marchewa
Użytkownik

Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Data rejestracji: 02.01.12
Dodane dnia 31-12-2014 00:54
pas przedni przygotowany do montażu na aucie:

marchewa dodał/a następującą grafikę:

marchewa
Użytkownik

Dodane dnia 31-12-2014 01:06
kiedy wóz masz już przygotowany (fartuchy poprostowane, podłużnice na miejscu itd), oraz pas przedni odwiercony i gotowy do zalożenia zaczyna sie pasowanie wszystkiego.
1 - zakładasz błotniki
2 - zakładasz maske (jeżeli była uszkodzona lub przesunieta to sprawdź/wymień zawiasy, nastepnie zamontuj maske tak aby lażała równo, a śruby mocujące zawiasy do maski żeby były mniej wiecej na środku fasolkowych otworów.
3 - wjeżdzasz pasem przednim (tzn w zasadze trzeba go wstawić na miejsce jeszcze przed błotnikami, ale nie mocowac do niczego) przykręcasz końcówki blotnikow do noska, maske opuszczasz luźno na ranty błotnikow tak żeby licowała i wtedy ustawiasz górna krawędź noska do krawędzi maski.

marchewa
Użytkownik

Dodane dnia 31-12-2014 01:20
a potem spawasz i mozna malować!
Mam nadzieje że moje wypociny choć troche pomogą. Auto ze zdjęć robiłem razem ze znajomym który w blacharskim fachu siedzi od lat, więc wydaje mi się że przedstawiony tok postepowania jest właściwy (a przynajmniej uzyskany efekt prac był zadowalający)
Natomiast odradzam zabawe w blacharzy jeżeli nie macie do dyspozycji chociaż małej kątownicy którą moglibyście coś ponaciągać, bo na oko wydaje sie że jest ok, a potem jak sie poskłada to "kupa". Co moge jeszcze dodac: to po kazdym klepnięciu młotkiem, mierzyć sprawdzać przekątne, poziomy itd.
No i życze powodzenia

Strona 2 z 2 < 1 2