| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: przedni panel |
marchewa
Użytkownik
Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Data rejestracji: 02.01.12 |
Dodane dnia 31-12-2014 00:54 |
|
|
pas przedni przygotowany do montażu na aucie:
marchewa dodał/a następującą grafikę:
|
|
Autor |
marchewa
Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2014 01:06 |
|
|
kiedy wóz masz już przygotowany (fartuchy poprostowane, podłużnice na miejscu itd), oraz pas przedni odwiercony i gotowy do zalożenia zaczyna sie pasowanie wszystkiego.
1 - zakładasz błotniki
2 - zakładasz maske (jeżeli była uszkodzona lub przesunieta to sprawdź/wymień zawiasy, nastepnie zamontuj maske tak aby lażała równo, a śruby mocujące zawiasy do maski żeby były mniej wiecej na środku fasolkowych otworów.
3 - wjeżdzasz pasem przednim (tzn w zasadze trzeba go wstawić na miejsce jeszcze przed błotnikami, ale nie mocowac do niczego) przykręcasz końcówki blotnikow do noska, maske opuszczasz luźno na ranty błotnikow tak żeby licowała i wtedy ustawiasz górna krawędź noska do krawędzi maski.
|
|
Autor |
marchewa
Użytkownik
Dodane dnia 31-12-2014 01:20 |
|
|
a potem spawasz i mozna malować!
Mam nadzieje że moje wypociny choć troche pomogą. Auto ze zdjęć robiłem razem ze znajomym który w blacharskim fachu siedzi od lat, więc wydaje mi się że przedstawiony tok postepowania jest właściwy (a przynajmniej uzyskany efekt prac był zadowalający)
Natomiast odradzam zabawe w blacharzy jeżeli nie macie do dyspozycji chociaż małej kątownicy którą moglibyście coś ponaciągać, bo na oko wydaje sie że jest ok, a potem jak sie poskłada to "kupa". Co moge jeszcze dodac: to po kazdym klepnięciu młotkiem, mierzyć sprawdzać przekątne, poziomy itd.
No i życze powodzenia
|
|
|
|
|
|
| |