Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
[S] Boxster "sport" |
michal928
Użytkownik
Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06 |
Dodane dnia 17-09-2014 22:45 |
|
|
Witam.
Powoli noszę się z zamiarem sprzedaży mojego boxa.
Rok 1998 2,5L przebieg ok 128tys km, kolor auta granatowy, wnętrze beżowe, auto przygotowane ścigania na imprezach PCP, classic auto, Tor Poznań itp.
Auto z wieloletnią (PCP) , klubową historią.
Obniżone i utwardzone (kompletne zawieszenie H&R), fotele kubełkowe Sparco (są też oryginalne do kompletu z autem), pasy szelkowe 4-ro punktowe dla kierowcy, sportowa kierownica Sparco (jest też oryginalna wraz z poduszką), short shifter czyli fajniejsza zmiana biegów, kompletny wydech ze stali nierdzewnej firmy Dansk wraz kolektorami wydechowymi 3>1 i sportowymi katalizatorami (dzwiek wydechu fenomenalny), lekkie aluminiowe koło zamachowe, podobno sterownik silnika był chipowany,
jedne z lżejszych felg 17 cali "10-spoke" wraz z kompletem semislików (przód yokohama ad08 po 1 sezonie, tył nowe federal rsr).
Fabrycznie dość dobrze wypozażone:
-kontrola trakcji z "elektroniczną" szperą.
-klimatyzacja (jest i działa)
-tempomat (działa)
-komputer pokładowy (działa)
-podgrzewanie foteli (fabrycznych - działa)
-deska i boczki obite skórą
-ma wiatrołapy z szybką za fotelami
-radio z nawigacją (brak płyty z mapami), fabryczny wzmacniacz i głosniki
-alarm z pilotem w kluczyku
Auto po pełnym serwisie:
-zrobione łąncuszki i ślizgi rozrządu (!)
-nowe sprzęgło wraz z uszczelniaczem wału korbowego
-powymieniane oleje i filtry włacznie ze skrzynią biegów, układem wspomagania i układem chłodzenia
-zawieszenie po przeglądzie, wymienione wachacze brak luzów, wymienione 2 poduszki zawieszenia
-hamulce w stanie 50% , nowy płyn hamulcowy
-w zeszłym roku wymienione świece i cześciowo cewki oraz jedna sonda lambda, były też wymienione łożyska w rolkach prowadzących pasek klinowy i w sprężarce klimatyzacji.
Do wymiany pozostał przepływomierz co raczej jeszcze zrobie gdyz po półrocznym postoju niewiadomo dlaczego przestał działać...
Do zrobienia pozostało parę rzeczy m.in trzeba by wymienic szybę plastikową w dachu, brak jest osłonki na bezpieczniki, brak koła zapasowego (ze wzgledu na wagę), mieszek jest dorabiany i nie pasuje kolorem do reszty auta, trzeba pomalować przedni zderzak (ale to chyba jeszcze zrobie) i troche innych drobnostek o ktorych zapomniałem.
Samochód jest typowym autem do zabawy, nie nadaje się na dziurawe drogi. W zasadzie jezdził po imprezach i troche na co dzien wiec był "katowany", nie bierze oleju również podczas mocno sportowej jazdy.
Dla fanów spalania dodam ze pali mało (minimum jakie uzyskałem to 7,2L/100km), podczas jazdy po poznaniu dochodzi do 30L/100km.
W tej chwili ma założone wszystkie elementy tapicerki wnetrza czyli wnetrze jest cywilne. W zeszłym roku stał na stoisku PCP na targach AutoNostalgia.
Cena 35tys.
Zdjecia dodam w wolnej chwili, jak sobie jeszcze coś przypomne to dopisze.
Wolałbym by został wśród znajomych i ktoś dalej używał go do sportu dlatego nie ogłaszam go na portalach aukcyjnych.
VIP3R ostatnio miał okazje się przejechac - moze napisze coś od siebie.
924 `76, 928 S `83 MANUAL, 931 S2 `81 (turbo), Boxster 2,5 `98, 924 '85 - bedzie kiedyś wydmucha, Boxster S `00, Boxster 2,7 `04, 931 S1 `79, 924 `78 ex Ciachowóz, 996 C4 Cabrio `00, Boxster 2,7 `01, 944 Turbo `86, 996 Turbo `03, 944 S2 `87, Boxster `98
Naprawa Porsche i nie tylko - mechanika, elektryka, modyfikacje... zapraszam (508 11 55 54) www.porschepana.pl
Edytowane przez michal928 dnia 17-09-2014 22:54 |
|
Autor |
RE: [S] Boxster "sport" |
vip3r
Użytkownik
Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06 |
Dodane dnia 17-09-2014 23:49 |
|
|
sprzedajesz bo fotelik nie wchodzi?
gdybym mógł sobie pozwolić na kolejne porsche (albo umiał sprzedać któreś z tych co mam) to bym brał - naprawdę świetne auto a dźwięk jest obłędny!.
auto prowadzi się bardzo pewnie nisko, sportowo, a czasy uzyskiwane na próbach mówią same za siebie - w dobrych rękach to maszynka do wygrywania.
poaztym w zestawie jakgdyby dwa wcielenia ciekawy jestem jeszcze setupu cywilnego bo jak jechałem to był sportowy
EDIT: szczerze dodam że emocje nadal we mnie budzi - (mimo że od przejażdżki nieco już mineło - ten egzemplarz naprawdę jest wyjatkowy. to że michał ogłosił pomysł sprzedaży przeszkadza mi teraz zasnąć...
968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503
911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460
FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
Edytowane przez vip3r dnia 18-09-2014 00:12 |
|
|
|
|