| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Murzyn rzucił palenie |
marchewa
Użytkownik
Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Data rejestracji: 02.01.12 |
Dodane dnia 23-04-2019 19:44 |
|
|
Witam i o radę pytam
Murzyn - 928s '83 US wykazuje niechęć do współpracy (układ wtryskowy elektroniczny motronic z przepływomierzem klapkowym i wtryskiem rozruchowym inny niż w 928s2)
Generalnie od roku w zasadzie tylko ptrzestawiam go z mijesca na miejsce żeby się nie zastal. Już jakiś czas temu zauwałyłm że sa problemy z rozruchem - głownie na zimno - nie odpalał w ogóle, cieply palił bez problemu. Odkrylem, że jak odepnie sie czujnik temperatury to odpala zimny, ale zaraz sie przylewa i gaśnie - po takim zabiegu z zapiętym czujnikiem juz odpalał i chodził równo. Ostatnio znow nie chciał palić, po odpięciu czujnika dalej nic. dopiero po psiku plaka w dolot na zachęte odpalał i już chodził ale trochę nierówno i dymił na czarno czyli miał za bogato - po wpięciu czujnika temperatury za moment gasł jakby odcięło paliwo (czujniki temp podmieniałem bez zmian)
jakieś pomysły?
Edytowane przez marchewa dnia 23-04-2019 19:48 |
|
Autor |
RE: Murzyn rzucił palenie |
kecaj73
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 03.01.17 |
Dodane dnia 24-04-2019 14:00 |
|
|
Cześć
Ja swojego przestawiałem przez rok/dwa, tak z 2, 3 x w roku przestawiałem tylko przód i tył. Potem jak juz była potrzeba dalej przejechać nie chciał za bardzo współpracować. Ciężko odpalał, ciepły lepiej. No i nierówna praca. Przyczyna była prosta, wg mechanika ,,zastały,, się wtryski. Kazał dolać świeżego paliwa i zostawić odpalony na dłużej. Dolałem paliwa i zostawiłem odpalony na dłużej, ok 30 min, potem znowu i o dziwo wszystko wróciło do normy. Może to niewłaściwe słowo ale rozruszały się. |
|
|
|
|
|
| |