| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
ciśnienie sterujęace czy dolot? |
parasol
Użytkownik
Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09 |
Dodane dnia 16-09-2010 14:03 |
|
|
witam , teraz mam następujący problem ... przy kręceniu rozrusznikiem nie dźwiga mi się tarcza spiętrzająca na K-jecie, tzn drży ale nie dźwiga, jak ją dźwignę ręką to wtedy wtryski mi się otwierają (charakterystyczny gwizd), i tu pytanie czy może być problem z ciśnieniem sterującym czy może raczej nieszczelny dolot? cholera dolot miałem szczelny bo wcześniej wszystko mi się normalnie dźwigało, wymieniłem akumulator paliwa- może to być przyczyną? warm up też był sprawdzony i działał ... Kurcze już mi się pomysły kończa, jak zrobię jedno to sie dup** drugie ...
pompa dziwnie pracuje jakby na wolnych obrotach ale to chyba przez to że k-jet nie otwiera. Mam drugą na podmianę i to samo ...
Edytowane przez parasol dnia 16-09-2010 14:04 |
|
Autor |
RE: ciśnienie sterujęace czy dolot? |
pit
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 26.03.08 |
Dodane dnia 16-09-2010 19:26 |
|
|
a tak z ciekawoßci zapytam jak do tego doszedłes bo skoro widzisz «e tarcza dr«y ,co jest trudne bo musiałbyß chyba lusterko wło«yc do odkrs64;conego filtra powietrza,to czy przypadkiem nie odkrs64;ciłeß za du«o w dolocie_. chetnie cos podpowiem ,ale jak marazie to samemu cis64;zko zrobic to o czym møwisz)tzn krs64;ci¢ rozrusznikiem i obserwowa¢ tarczs64; k'jet òktørej nie widac.Pzdr.
P.s. czemu na linuksie takie cyrki z pisaniem_
Edytowane przez pit dnia 16-09-2010 19:27 |
|
Autor |
RE: ciśnienie sterujęace czy dolot? |
parasol
Użytkownik
Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09 |
Dodane dnia 16-09-2010 23:10 |
|
|
Nie no test zrobiłem tak: zdjąłem pokrywę (tą z filtrem powietrza) i włożyłem lusterko, zawołałem drugą osobę do pomocy żeby mi rozrusznikiem zakręciła Ot cała tajemnica, ale ok już jestem na pewno pewien że to nie dolot, jak odpiąłem pompę i zakręciłem silnikiem to się normalnie unosi tarczka, czyli coś z ciśnieniem sterującym ... warm up był do niedawna sprawny ... nie wiem grzebane było w zasilaniu paliwem i w wiązce układanki k-jetowej no nic w wolnym czasie bede szukac dalej ... |
|
|
|
|
|
| |