924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Autor ciśnienie sterujęace czy dolot?
parasol
Użytkownik

Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09
Dodane dnia 16-09-2010 14:03
witam , teraz mam następujący problem ... przy kręceniu rozrusznikiem nie dźwiga mi się tarcza spiętrzająca na K-jecie, tzn drży ale nie dźwiga, jak ją dźwignę ręką to wtedy wtryski mi się otwierają (charakterystyczny gwizd), i tu pytanie czy może być problem z ciśnieniem sterującym czy może raczej nieszczelny dolot? cholera dolot miałem szczelny bo wcześniej wszystko mi się normalnie dźwigało, wymieniłem akumulator paliwa- może to być przyczyną? warm up też był sprawdzony i działał ... Kurcze już mi się pomysły kończa, jak zrobię jedno to sie dup** drugie ...
pompa dziwnie pracuje jakby na wolnych obrotach ale to chyba przez to że k-jet nie otwiera. Mam drugą na podmianę i to samo ... smileysmileysmiley

Edytowane przez parasol dnia 16-09-2010 14:04
1881662
Autor RE: ciśnienie sterujęace czy dolot?
pit
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 26.03.08
Dodane dnia 16-09-2010 19:26
a tak z ciekawoßci zapytam jak do tego doszedłes bo skoro widzisz «e tarcza dr«y ,co jest trudne bo musiałbyß chyba lusterko wło«yc do odkrs64;conego filtra powietrza,to czy przypadkiem nie odkrs64;ciłeß za du«o w dolocie_. chetnie cos podpowiem ,ale jak marazie to samemu cis64;zko zrobic to o czym møwisz)tzn krs64;ci¢ rozrusznikiem i obserwowa¢ tarczs64; k'jet òktørej nie widac.Pzdr.

P.s. czemu na linuksie takie cyrki z pisaniem_

Edytowane przez pit dnia 16-09-2010 19:27
Autor RE: ciśnienie sterujęace czy dolot?
parasol
Użytkownik

Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09
Dodane dnia 16-09-2010 23:10
Nie no test zrobiłem tak: zdjąłem pokrywę (tą z filtrem powietrza) i włożyłem lusterko, zawołałem drugą osobę do pomocy żeby mi rozrusznikiem zakręciła smiley Ot cała tajemnica, ale ok już jestem na pewno pewien że to nie dolot, jak odpiąłem pompę i zakręciłem silnikiem to się normalnie unosi tarczka, czyli coś z ciśnieniem sterującym ... warm up był do niedawna sprawny ... nie wiem grzebane było w zasilaniu paliwem i w wiązce układanki k-jetowej no nic w wolnym czasie bede szukac dalej ...
1881662