| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
luzy na maglownicy |
Zwierz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 06-09-2007 21:32 |
|
|
macie moze jakiś patent albo namiar na część która prowadzi listwe, tzn uniemożliwia jej promieniowe ruchy. To pewnie jakaś tulejka z tworzywa. Przy lekkich ruchach kierownicą na postoju stuka i udało mi sie namierzyć że to listwa lata góra - dół. Chyba ze ktoś ma sprzedać dobry magiel.
PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy) |
|
Autor |
RE: luzy na maglownicy |
kondzi
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia/Świerczów/Warszawa
Data rejestracji: 11.12.16 |
Dodane dnia 01-11-2020 14:51 |
|
|
Odświeżę kotleta. Po stronie pasażera w maglu (rurze) jest tulejka/pierścień prowadzący. Tak jak u przedmówcy mam tam minimalny luz góra-dół, co objawia się stukami oraz szarpnięciem na kierownicy przy wjechaniu w dołek.
Nigdzie indziej luzów się nie doszukałem, a w tym miejscu nie bardzo mam pomysł jak ten luz skasować. Jedyne co mi na myśl przychodzi, to wybić tę tulejkę i dorobić z mosiądzu nową w te miejsce. Ewentualnie nawet jej nie wybijać, tylko z zewnątrz drugą ..wprasować.. ???
Pozdrowienia,
Konrad
--
[img]https://www.bearsgarage.pl/wp-content/uploads/2024/02/Logo-1-full-xs.png[/img]
'93 Porsche 928 GTS
'89 Porsche 944 Turbo
'83 Porsche 911 Carrera 3.2
'81 Porsche 924 Turbo |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 01-11-2020 21:08 |
|
|
Najlepiej zapytaj w serwisie maglownic. Takim który uchyli rąbka tajemnicy.
Natomiast teraz to chyba w jakiś innym materiałów się robi te tulejki - poliuretan
jakiś śliski? Derlin? Ostatnio miałem styczność z osłoną pod silnik robioną na
wymiar - strasznie śliska.
To tylko takie niedzielne przemyślenia
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
kondzi
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia/Świerczów/Warszawa
Data rejestracji: 11.12.16 |
Dodane dnia 01-11-2020 22:36 |
|
|
Qbak wiesz jak to z tymi tajemnicami jest... A tę osłonę chyba nawet pamiętam :-) W każdym razie jak pójdzie na tapetę magiel to na pewno się podzielę jak to zrobić. Póki co chyba z teflonu chcę tę tulejkę zrobić i wcisnąć ją na miejsce i może jakoś dodatkowo ją zapunktować - to muszę jeszcze przemyśleć
Pozdrowienia,
Konrad
--
[img]https://www.bearsgarage.pl/wp-content/uploads/2024/02/Logo-1-full-xs.png[/img]
'93 Porsche 928 GTS
'89 Porsche 944 Turbo
'83 Porsche 911 Carrera 3.2
'81 Porsche 924 Turbo |
|
|
|
|
|
| |