http://allegro.pl/porsche-944-88r-2-5-i3248396948.html
PORSCHE 944 '88r. 2,5
Aktualna cena: 24 800 zł
Rok produkcji: 1988
Przebieg (km): 255000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 160
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Liczba drzwi: 2/3
Kolor: Srebrny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Elektryczne szyby, Szyberdach, Lakier metallic, Elektryczne lusterka, Komputer pokładowy,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
DZIEŃ DOBRY!
Do sprzedania moje PORSCHE 944, z 1988 roku. Samochód jest w pełni sprawny, znajduje się w ciągłej eksploatacji, jako trzeci samochód w rodzinie...! Służył nam przede wszystkim do autostradowych wycieczek po europie, w ciągu sześciu lat przejechaliśmy Porsche 43 tys. kilometrów!!!!!! Myślę, że świadczy to o jego doskonałej kondycji technicznej mimo zaawansowanego wieku, jest on po prostu w pełni sprawnym i pełnoprawnym Porsche w rśrednim wiekur1; ;-).
Porsche w trakcie 6-cio letniej eksploatacji wymagał serwisowania i wymiany części. Największą rnaprawąr1; była wymiana kompletnego rozrządu-niestety bardzo kosztowna...! Wszystkie naprawy były wykonywane przy użyciu ORGINALNYCH I NOWYCH CZĘŚCI zakupionych w Porsche Centrum Warszawa. Posiadam wszystkie faktury!!!
Samochód ten był przez 6 lat darzony ogromnym uczuciem!!! Nie jestem handlarzem samochodami. Porsche, jak wspomniałem wyżej, konieczne naprawy wykonywane miał na częściach jedynie nowych i oryginalnych, jak dla siebie...!!! Gwarantuje to jego bardzo długi okres bezawaryjnej, dalszej eksploatacji!!!!! Piszę o tym gdyż dzisiaj na allegro można kupić ogromną ilość używanych, wymontowanych z wraków wyeksploatowanych części.... Ich użycie oraz korzystanie z tzw rzłotych raczekr1; handlarzowi pozwala ogromnie ograniczyć koszty, ale jedynie w celu przygotowania samochodu do sprzedaży... Problem konieczności przeprowadzenia bardzo kosztownych napraw, spocznie w ten sposób na przyszłym właścicielu i to niestety bardzo nie długo po zakupie. Jeżeli planujecie Państwo zakup takiego samochodu dla siebie, na lata, proponuję zaznajomić się z cennikiem nowych części zamiennych... potrafi on zwalić z nóg nie jednego twardziela!!! Dla tego właśnie podczas wyboru nie należy się sugerować jedynie ceną ( kilka tysięcy to np. pełna wymiana rozrządu na oryginalnych częściach ) zakupu, a przede wszystkim stanem technicznym podzespołów samochodu!!!!!!!!!! Tylko takie kryterium pozwoli uchronić się przed koniecznością bardzo kosztownych napraw i pozwoli dalej spokojnie korzystać z przyjemności poruszania się po drogach samochodem Porsche!
Mam nadzieję, że moja oferta zaciekawi entuzjastów marki Porsche, a w szczególności tego modelu, który w mojej opinii jest jednym z najpiękniejszych. Stan techniczny i oryginalność samochodu oraz jego wiek pozwoli spokojnie zarejestrować go jako zabytek!
Ja obecnie planuję zakup kolejnego Porsche, nie mam niestety warunków do kolekcjonowanie wielu modeli, czego żałuję..., dla tego sprzedaję.
Pozdrawiam
Witas911 tel. 504 270 990
PS.
płatność jedynie przy odbiorze
Ze zdjęć oceniam, że największą wadą jest chyba przetarty fotel. Poza tym wygląda jak 1 000 000 USD
Bardzo podoba mnie się. Na pierwszy rzut oka cena wydaję się dęta. Ale po zastanowieniu zmieniłem zdanie. Cena dęta nie jest (z trudem wykrztuszam, że chyba rozsądna). Za to opis już tak. Ociupinkę
944s US'87 - szarak
951 EU'86 - szmergiel
951 US'89 - szweja
944 US'86 - szufla
NLA 944 EU'88 - szuwar AKA serinus canar.
NLA 944s2 EU'90 - szwarc
NLA 944 US'84 - szeryf
951SR US'88 - szyszynka
szmondak (kuratela)
szarłat (kuratela)
SR EU - szczaw - kiedy zakwitnie?
szpaner (kuratela)
szwargot (kuratela)
968 EU'91 CS look - szczepionka (kuratela)
944 US'87 - szkatuła (parts store)
[K] partsy 944S,S2,T,968
Do. Or do not. There is no try.
simprez dodał/a następującą grafikę:
|