924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Zloty/Imprezy/Wydarzenia
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Autor RE: CA Kielce II - 10.09.2011
Qbak
Użytkownik

Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07
Dodane dnia 10-09-2011 00:39
Dobra, my ruszamy około 6:20-6:30 z Mokotowa.

924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli

QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche
www.qbak.pl
ruda
Użytkownik

Miejscowość: warszawa
Data rejestracji: 26.06.10
Dodane dnia 10-09-2011 23:50
Qbak napisał/a:
Dobra, my ruszamy około 6:20-6:30 z Mokotowa.

tak póżno????
nic dziwnego ze się spóźniliście smiley
Qbak
Użytkownik

Dodane dnia 11-09-2011 11:51
Ruda, podpadasz smiley
Różne rzeczy się działy wczoraj, oj różne. Moje auto miało splot dziwnych
przypadków. Sam zlot bardzo pozytywnie. Walka na torze była zacięta smiley
Wreszcie nie padało, choć jakoś powoli się wjeżdżałem w tor. Było super,
choć brak Pucharu 924.pl był zauważalny, pod różnymi aspektami. Jacek
zdaje się był zadowolony że ma tyle czasu dla siebie smiley smiley

Mapa Polskich Transaxli

www.qbak.pl
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 11-09-2011 21:03
Szlachetne Zdrowie..ile Cie cenic trzeba ten tylko sie dowie, kto cie utracil...chwilke, ja chcialem o namiocie a tak jakos wyszlosmiley Brak bazy chyba nie tylko ja odczulemsmiley aby do Wyrazowa...mam nadzieje naprawic auto do tego czasu.

924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS-
simprez
Użytkownik

Miejscowość: Kraków/Myślenice
Data rejestracji: 16.05.08
Dodane dnia 11-09-2011 21:52
dzionek cały minął, a tu żadnych wyników, relacji, filmików... smiley
Aż tak Wam się nie podobało? smileysmileysmiley

944s US'87 - szarak
951 EU'86 - szmergiel
951 US'89 - szweja
944 US'86 - szufla
NLA 944 EU'88 - szuwar AKA serinus canar.
NLA 944s2 EU'90 - szwarc
NLA 944 US'84 - szeryf
951SR US'88 - szyszynka
szmondak (kuratela)
szarłat (kuratela)
SR EU - szczaw - kiedy zakwitnie?
szpaner (kuratela)
szwargot (kuratela)
968 EU'91 CS look - szczepionka (kuratela)
944 US'87 - szkatuła (parts store)
[K] partsy 944S,S2,T,968
Do. Or do not. There is no try.
2716024
piterson
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Dodane dnia 11-09-2011 22:50
No to może kilka słów ode mnie.

Ostatnia eliminacja CA Cup 2011. Znów Kielce. Poprzednim razem jak wszyscy wiemy pogoda była fatalna. Dla mnie były to najgorsze zawody jakie pamiętam od 6 lat - jeszcze nigdy nie jeździło się tak źle.

Tym razem miało nie padać. Piątkowe treningi na suchym przypomniały że coś takiego jak dobra przyczepność w Kielcach nie istnieje. Pierwsze dwa kółka na R888 i nie jest dobrze - praktycznie cały czas w lekkim uślizgu. Decyzja - zakładamy slicki (stare twarde Pirelli). I od razu jest lepiej. Pierwsze kółko jeszcze ostrożnie ale potem już coraz szybciej. Już nie ma ciągłego płynięcia, okresowo puszczają ale tylko na chwilę i można jechać o wiele agresywniej. W międzyczasie awaria - dezintegracia połączenia drążka zmiany biegów z drążkiem idącym do skrzyni (połączone na szybko taśmą - przejeździłem tak całe zawody). Stosunkowo szybko zrobiło się ciemno, zjechaliśmy do hotelu i... zaczęło padać smiley

Sobota rano nie wyglądała dobrze - mgła, niskie chmury, podsychający asfalt, kałuże. Ale pogoda była pomyślna. Na torze jak zwykle pełniutki parking - tym razem bez punktu zbiorczego czyli namiotu 924.pl (mi też go brakowało). Obsada Porsche jak zwykle mocna, choć kilku stałych bywalców zabrakło.

Zaczęliśmy od tego co wszyscy lubią najbardziej czyli 3 prób łączących karting z odcinkiem leśnym. Pierwsza próba powoli, zachowawczo (a i tak wywaliło mnie na trawę). W lesie wiadomo - pełny ogień choć jeszcze z pewną rezerwą. Kolejna próba - już o wiele szybciej i chyba pierwszy raz w tym sezonie bez większych błędów - urwałem 5 sekund (ale okazało się że wszyscy poprawiali swoje czasy o mniej więcej tyle smiley ). Kolejną próbę przejechałem wprawdzie ciut szybciej ale też bez większych błędów/emocji. I w tym momencie przypomniałem sobie stare rajdowe przysłowie: Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno Po prostu było za wolno (traciłem do Cichego średnio po 8-10 sek na próbie!).

Kolejne dwie próby były rozgrywane wyłącznie na odcinku kartingowym. Kręto, technicznie - choć jeśli utrafiło się w odpowiednią linię można było jechać szybko. Jeździło mi się w sumie nieźle choć cały czas miałem wrażenie że to jeszcze nie to.

Dopiero jazdy wolne pokazały gdzie był problem - po prostu kierowca d...
Zrobiłem ładnych kilka kółek pod rząd, poprawiając się z każdym kolejnym o ponad sekundę, ostatecznie schodząc blisko czasów Mistrza Cichego (i to z balastem w postaci pilota). Okazało się np że szykanę pod koniec drugiej prostej można przejść tylko z lekkim odjęciem, bez hamowania. Nie ma to jak zacząć się wjeżdżać w auto tuż po sezonie smiley

Cichy pokazał wielką klasę, walcząc dzielnie z Subarakami (zabrakło mu do nich naprawdę niewiele). Potwierdził że jest w naszej klasie absolutnym Dominatorem. Jurek obuty w świeże slicki był wczoraj również poza zasięgiem. Gazik testował nowiutkie zawieszenie i stoczyliśmy wczoraj bardzo wyrównaną walkę na ułamki sekund (gdyby nie mocno zużyte Toyo w jego S2 to odjechałby mi mocno).
Wreszcie fantastyczną formą błysnął Tona - założył najlepsze aktualnie semislicki czyli Federal'e i pokazał co potrafi uturbione 2.5 w sprawnych rękach. Gdyby nie trącenie szykany byłoby pudło tuż za Subarakami!
Również nowe opony testował Pdmobil - czerwnony turbolook obuty w slicki Kumho pewnie zgarnął wygraną w klasie i całej grupie.
Wśród 924 przez chwilę wydawało się że wracający do świetnej formy choć jeszcze nierówny Pilatus (ach to kręcące się w okolice 8000rpm 2.0 z LT'ka - poezja smiley ) lub zawsze szybki i nieobliczalny Qbak zrobią niespodziankę ale ostatecznie jak zwykle wygrał Ciachu. Qbak wraz z powracającym do ścigania Waldkiem (juha) okazali się zresztą największymi pechowcami - przez połączenie klas pojemnościowych (co wyszło dopiero przy rozdaniu nagród) stracili pewne miejsca na pudle.

Jeszcze dwa słowa o organizacji - wielkim plusem był fakt że wreszcie wszystko poszło sprawnie i pierwszy raz od dawna nie było żadnych opóźnień. Minusem - ciągle za mało jeżdżenia (wciąż mam w uszach zapewnienia Organizatora że w tym roku jeżdżenia miało być o wiele więcej niż w latach ubiegłych). Wyraźnie brakowało też namiotu 924.pl (do dobrego człowiek się łatwo przyzwyczaja...).

I to tyle w temacie CA Cup 2011. Do zobaczenia w przyszłym sezonie!!!

944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89
pilatus
Administrator

Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 12-09-2011 11:59
Piterson - świetna relacja!!!
Dla mnie impreza była udana mimo, że zmniejszyłem swoje szanse na dobry wynik ocierając się o jedną z opon wyznaczających trasę. Choć z drugiej strony właściwie to byłem dumny z tego (trzeciego) przejazdu, bo mimo doliczenia 5 sek kary za otarcie wyszedł mi czas niemal taki sam, jak w poprzednim przejeździe tej próby. Pogrążyłem się zupełnie w następnej próbie - zamist skręcić w prawo za dość szybką szykaną pojechałem prosto, bo... nie posłuchałem Witana, który mnie pilotował, bo... mimo, że chciałem skręcić to auto nie chciało, bo... wjechałem za szybko w szykanę i na zblokowanych kołach gorzej się skręca, a na trawie to już całkiem kiepsko smiley . Efakt - 7 sekund straty do Ciacha na tej próbie.
Tak, jak napisał Piterson - było całkiem szybko, ale nierówno (bo za szybko chwilami). Znam swoje miejsce w szeregu (na razie smiley ) i wiem, że Ciachu i Qbak są dla mnie zbyt szybcy, dlatego jestem bardzo zadowolony z mojego jeżdzenia tym razem, bo mogłem choć przez chwilę robić lepsze czasy. A że wyszło jak zawsze... nieważne - było warto smiley .
Co do pogody - gdybym spotkał jakąkolwiek "pogodynkę" z TV to bym normalnie przypalał do żywego, gorącym kolektorem wydechowym. Uwierzyłem, że faktycznie będzie pięknie, słonecznie, gorąco i ubrałem sie jak na Hawaje. Dzięki czemu, wyglądałem jak skończony głupek - nie żeby mi to przeszkadało, ale zwyczajnie trochę zmarzłem.
Tor w Miedzianej śliski jest i bez deszczu, dzięki czemu mogłem się czuć jakbym prowadził min. 300 konne auto - co dodanie gazu, to tył stawiało bokiem. Mnie się to podobało smiley . Pierwszy raz jechałem na tak niskim ciśnieniu w oponach - 1,7 bara. Ale po tym jak na zapoznaniu jechałem, za spokojnie jadącym Ciachem, ciągle walcząc z ślizgającym się tyłem (nawet bez dodawania gazu) - wypuszczenie powietrza z opon wydało mi się jedynym rozwiązaniem. Jak się okazało, o znaczeniu nie tylko psychologicznym.
To co napisał Qbak było faktem - miałem zdecydowanie więcej czasu, gdy nie było namiotu 924.pl i było to nawet przyjemne (jednorazowe) doświadczenie. Tak na prawdę, to nie chodzi chyba o sam namiot na imprezie i jego obsługę, bo w tym pomaga nam przecież wielu z Was. Raczej chodzi o to, że dla nas każda impreza zaczyna się znacznie wcześniej niż w sobotę rano i nie kończy się wraz z wyjazdem z toru. Tym razem było inaczej i taka odmiana była (mnie) potrzebna. Żałuję tylko, że nie byłem zarem z Gotką (rozchorowała się)
Mimo powyższego, niezależnie jak to zabrzmi - miło się czyta, że troche brakowało Wam namiotu 924.pl. Ja to odczytuję jako docenienie naszych starań - następnym razem cała infrastruktura znów będzie smiley .

Hmm - ja się zastanawiałem jak to możliwe, że Cichy czy Piterson "wklepują" 924 po 15 sek. na krótkich przecież próbach (w okolicach 2:30). Ja rozumiem, że auta mocniejsze, a kierowcy lepsi, ale żeby aż 15 sek?! A tu czytam, że slicki, że nowe Federale - wygląda na to, że nowe Toyo R888 to już absolutne minimum... daje do myślenia na następny sezon smiley .

Gratuluję znakomitych wyników (szkoda, że połączono klasy)!!!

pzdr
jacek(pilatus)
piterson
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Dodane dnia 12-09-2011 19:02
Poniżej filmik z moich przejazdów. Dopiero teraz widać ile jeszcze było rezerwy smiley

http://www.youtube.com/watch?v=awBMWtjd4E0&feature=channel_video_title

A na koniec jeszcze jedno małe ujęcie z płaskiego nawrotu na drugiej próbie - nie mogę już narzekać że jest za miękko smiley

944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89

piterson dodał/a następującą grafikę:

simprez
Użytkownik

Miejscowość: Kraków/Myślenice
Data rejestracji: 16.05.08
Dodane dnia 12-09-2011 19:23
high five i prawa łapka w górze! smiley
Super relacje zapodaliście!
No, kto się jeszcze pochwali?

944s US'87 - szarak
951 EU'86 - szmergiel
951 US'89 - szweja
944 US'86 - szufla
NLA 944 EU'88 - szuwar AKA serinus canar.
NLA 944s2 EU'90 - szwarc
NLA 944 US'84 - szeryf
951SR US'88 - szyszynka
szmondak (kuratela)
szarłat (kuratela)
SR EU - szczaw - kiedy zakwitnie?
szpaner (kuratela)
szwargot (kuratela)
968 EU'91 CS look - szczepionka (kuratela)
944 US'87 - szkatuła (parts store)
[K] partsy 944S,S2,T,968
Do. Or do not. There is no try.
2716024
cichy
Użytkownik

Miejscowość: Płock
Data rejestracji: 27.11.08
Dodane dnia 12-09-2011 20:52
Impreza bardzo fajna smiley

Chyba pierwszy raz widzialem tak sprawnie przeprowadzone próby, szkoda tylko czasu zabranego Nam przez "formuly" można bylo spokojnie zrobic jeszcze jeden przejazd. smiley

Jezdzilo mi sie tak naprawde kiepsko, źle przespana noc, zmecznie i uciazliwy ból głowy.
Jakoś nie mialem przekonania co do "poprawności" nowego wydechu, więc do zawodów przystąpiłem lekko zrezygnowany....
Po pierwszym przejezdzie bylem pewny, że jest kicha, ide na góre a tu czas calkiem przyzwoity hmm i w sumie tak juz zostało smiley
Qrde szkoda, że nie udało sie objechać chociaż jednego Subaru do drugiego miejsca na koniec sezonu w generalce zabrakło jednego punktu smiley

Z innych atrakcji można powiedziec reaktywacja Tony smiley , założyl dobre gumy i czasy zaczeły wyglądać dobrze, jeszcze chwila i bedzie naprawde ostra konkurencja w generalce a po przejazdce na jednej prób z Tomkiem wiem, że jest pakiet na Poznań na ugryzienie 1:50.....

Cholernie brakowało namiotu 924.pl ale może to dobrze teraz chociaż wiemy jak jest ważny i tym bardziej bedziemy "go" cenić

Pozdrawiam

944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.
pdmobil
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 02.06.09
Dodane dnia 12-09-2011 22:58
Miło było patrzeć na Wasze grono, które łączy ta sama pasja, choć rzeczywiście rodzinną atmosferę lepiej widać pod dachem, którego brak - i kawy- i ja odczułem. Rzeczywiście sobotni wieczór napędził nam stracha, a mi o tyle, że w końcu była okazja na spróbowanie czegoś innego niż wytarte R888. I się sprawdziło ! Może nie do końca, bo przednie - miękka mieszanka- szybko popłynęły i się "zwałkowały", ale i tak poczułem dużą radość z jazdy - mimo, że właściwie od nowa uczyłem się samochodu. Rzeczywiście mało jazdy, ale ten ukłon w stronę historii jest bardzo potrzebny. Toż to classic.... i żenująca jest w środowisku niewiedza o Bogusławskim, Suchardzie, Wędrychowskiej, a nie wiele większa o Jaroszewiczu. Takie historyczne "wstawki" muszą być...oczywiście oby bez większej szkody dla naszej jazdy.
Szkoda,że już zbliża się koniec sezonu. Dla mnie jesień - to kolejny już raz kłopoty ze zdrowiem- jakaś taka cholera, zatem mam znowu czas na komputer ( leże w chałupie i się kuruję). Jeżeli - a chciałbym- przyjadę do Wyrazowa to jednak na zwykłych oponkach.
Miło było patrzeć na wyjątkowo spokojną jazdę Tony ( czy to tylko oponysmiley?) no i gratulacje dla Ciacha za sezon!
Ogólnie impreza bardzo udana. Brawa dla organizatorów.
Qbak
Użytkownik

Dodane dnia 13-09-2011 00:06
Hehe, Pilatus ja byłem prawie pewien po trzecim przejeździe że z Ciachem leżymy
i kwiczymy smiley i jedziesz z garnkiem do domu. Wcale nie jesteśmy poza zasięgiem,
rywalizacja była bardzo wyrównana, gdyby nie błąd na PS4 to byś nas ładnie objechał
bezwzględnie (znaczy bez współczynników). Ja się bardzo cieszę, że bezwzględnie
do Ciacha zabrakło mi po wszystkich próbach 0,28s smiley . Trudno mi się było
wjeździć w auto w sobotę. Jak widać ścigamy się wszyscy, ale jak zwykle (już od
kilku sezonów) wygrywa Ciachu. Zresztą cały ten sezon pojechał w pięknym stylu.
Gratulacje! smiley

Co do high five smiley Jak stałem na balkonie to widziałem różne 206tki, Clio które
ładnie na Kielcach nóżki podnoszą i myślałem sobie że w Porsche to raczej niemożliwe.
Jestem w niemałym szoku smiley W niemałym szoku jestem też po przejażdżce na prawym
w czerwonym bolidzie Pitersona. Jak to auto przechodzi szybkie zakręty, mojemu
jeszcze sporo do tego. Zresztą chyba na wąskich oponach tego nigdy nie osiągnę.
Hamowania - super wrażenia jak sobie można ładnie auto ustawić do zakrętu.

Tona co z autem? Jak się rozchodziliśmy to chyba wszystko było ok?

Co do opon, myślę że ja jednak jeszcze nie pójdę tak daleko w przyszłym sezonie
jak pełny slick. Pewnie znów na ósemkach, ciekawe jak ceny poszybują. Moje
obecne mają 11 imprez przejechanych (w tym dwie na mokro smiley , dwa razy Ułęż
i raz Tor Poznań). Jeszcze muszą wytrzymać Wyrazów, ale zostało ich już tylko
symbolicznie, że się zastanawiam czy nie jechać na cywilach, bo jak popada...
Pasowałyby mi Federale na 15 cali, ale koszta i trzeba dogrzewać. Może w 2013 smiley

Mnie się formuły podobały oraz akcenty historyczne. Szkoda że nie było to ogłoszone
na stronie CA, bo chętnie bym poczytał przed zawodami, gdyż jak zauważył PDmobil
także i moja wiedza w tym temacie jest żenująca smiley

Mapa Polskich Transaxli

www.qbak.pl
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Dodane dnia 13-09-2011 06:47
Dla mnie impreza byla bardzo dziwna..mialem podobne dolegliwosci jak Cichy(bol glowy przez dwa dni) do tego cala logistyka ze zmiana opon tuz przed wjazdem na tor. Pierwsze przejazdy na FZ201(zanim stracily technoloficzna warstwe 'nowosci'-tragedia. Stracilem na treningach schematy prob i nie mialem mozliwosci dwukrotnego zapoznania przed jazdami- co zaowocowalo poszukiwaniem drogi do mety i zastanawianiem sie gdzie jechac ale czas przyzwoitysmiley Pozniej pilotowanie przez Cichego i czas bdobry mimo kontaktu z oponami...no i skonczyla sie fajna impreza a zaczal sie poscig za czasem...Auto spisywalo sie swietnie opony jeszcze lepiej(okazalo sie w domu, ze zgodnie z ostrzezeniami montera 3 opony obrocily sie na felgachsmileyjedna o1/2obrotusmiley Jestem bardzo zadowolony z zawodow(faktycznie bez kontaku z szykana-byloby 5 miejsce w generalce i 3 w grupie) i instruktazu Cichego...udzielil mi sporo swojego spokoju. Niestety nie ma rozy bez kolcow i autko w drodze powrotnej 'rzucilo' olejem w okolicach dolnego balansusmiley musze cos szybko zaradzic na Wyrazow a czasu akurat teraz brak zupelnie.

tona
Użytkownik

Miejscowość:
Dodane dnia 13-09-2011 11:08
Mala poprawka do wynikow...juz myslalem, ze bez kary byloby 4 miejsce ale jak przyjzalem sie wynikom zauwazylem ze moja radosc z 'objechania PDmobila (od5ciu lat pierwszy raz) okazala sie przedwczesna...Piotr nie ma uzglednionego przelicznika w wynikachsmiley nie mam czasu tego liczyc teraz ale bedzie wysoko

Qbak
Użytkownik

Dodane dnia 13-09-2011 18:15
Relacja dziś w Raporcie Turbo na TVN Turbo. Kolejne godziny emisji: 19:25, 23:00.
Ciachu i Jego kask się oczywiście złapali smiley smiley

Mapa Polskich Transaxli

www.qbak.pl
cichy
Użytkownik

Dodane dnia 13-09-2011 19:34
Pojawił sie i mój filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=IVQBD4e3rb0&feature=channel_video_title

Tym razem chyba nikt mi nie zarzuci, że było spokojnie... smiley

944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.

Edytowane przez cichy dnia 13-09-2011 19:35
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Dodane dnia 13-09-2011 20:59
Nawet jest na co popatrzecsmiley Czyzby przejazdzka ze mna Cie zainspirowalasmiley

cichy
Użytkownik

Dodane dnia 13-09-2011 21:22
Tomek po przejazdce z Toba nic juz nie jest takie samo...
Ja Ciebie spokoju Ty mnie agresji hehe

Pzdr.

944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r.

Edytowane przez cichy dnia 14-09-2011 08:46
GaZiK
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 17.06.08
Dodane dnia 13-09-2011 22:20
Nie znalazłem chwili, aby napisać relację z mojego punktu widzenia... może jeszcze napiszę smiley ... na razie mam relację wideo:
http://www.youtube.com/watch?v=XDI6XF3pczc
Było trochę walki z autem, ale z nowych nastaw i zawieszenia jestem bardo zadowolony, brakło lepszych bucików i torchę opanowania. Na przejzdach dowolnych jeździło mi się znacznie lepiej, szkoda że nie zmierzyłem czasu smiley

944 S2 Targa "Czarnula" - było
944 S2/Cup "Malina" - jest
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Dodane dnia 14-09-2011 07:19
Bardzo ladne przejazdy Piotrek, widac nprace nowego zawieszenia- coraz bardziej mnie kusi dlubanie w swoim. Moje przejazdy tez juz sa. http://www.youtube.com/watch?v=Y1dw6uPUzwg .Ciagle nie moge zrozumiec jak sie przewrocily te oponysmiley 2:28

Edytowane przez tona dnia 06-02-2012 12:42
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >