| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Problem z układem benzynowym |
ml
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 16.12.07 |
Dodane dnia 10-11-2008 09:38 |
|
|
Mam problem z układem benzynowym... ale od początku
Mam instalację gazową która działa bez zarzutu, da się wyregulować gaz, trzyma obroty, ma moc itp. problem leży po stronie układu benzynowego. Nie wiem co się dzieje, po przełączeniu na benzynę mam wrażenie jakbym się przesiadł do traktora. Przy dodawaniu gazu wydaje z siebie dźwięk jakby coś wybuchało nie w tym miejscu co trzeba (wchodząc na obroty dudni), niema mocy, zerwać mogę, ale tylko na żwirze, na asfalcie niema o tym mowy, rusza i zaczyna się krztusić.
Miałem wcześniej problem z centralką wtryskiwaczy (strzał pogiął mi membranę) ale ją wymieniłem całego k-jeta, gdyż nie mogłem wyregulować gazu ze względu na gówniane dawkowanie powietrza, teraz od strony k-jeta wydaje się być wszytko ok (bo gaz chodzi ok.)
Rozważałem dwie możliwości:
- wtryskiwacze, się zasyfiły i nie puszczają tyle benzyny ile trzeba (trochę nie wiem jak je wyjąć żeby to sprawdzić, kręcą się, ale nie wyłażą)
- zła mieszanka, za dużo benzyny, a dudnienie przez to że spala się w wydechu (próbowałem regulować śrubą na k-jetroniku ale nie daje rezultatów, dalej dudni a traci zupełnie moc)
Powiedzcie co sugerujecie, co może być nie tak... |
|
Autor |
RE: Problem z układem benzynowym |
ElastiC
Użytkownik
Miejscowość: Katowice
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 10-11-2008 09:59 |
|
|
Na oko K-jeta mozna ustawic tylko na tyle, zeby wchodzil na obroty - potem trzeba na sondzie ustawic tak, jak powinno byc. Jesli zakladasz, ze KJet jest ok i wtryski tez, to moze byc jeszcze wtryskiwacz rozruchowy (leje) lub warmup regulator zwalony. Dodatkowo dokladnie przejzyj dolot, czy ci gdzies lewego powietrza nie bierze. Jak bierze, to bryny nie ustawisz, a na gazie bedzie wszystko ok.
|
|
Autor |
RE: Problem z układem benzynowym |
ml
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 16.12.07 |
Dodane dnia 10-11-2008 10:09 |
|
|
Lewe powietrze sprawdzę dziś - zobaczę czy umrze jak zatkam mu dopływ przy filtrze. A powiedz, jak wtryskiwacz rozruchowy leje to znaczy że elektrozawór na nim nie działa dobrze? Poza tym czy jest jeszcze jakaś śruba regulujące mieszankę benzyny poza tą na k-jetroniku?
Edytowane przez ml dnia 10-11-2008 11:38 |
|
|
|
|
|
| |