| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Wycieczka do Krakowa :) i okolic |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 12-08-2008 11:46 |
|
|
Cześć Wszystkim
Wybieramy się dzisiaj z żoną na wycieczkę do Krakowa i ogólnie w tamte okolice jadąc z Dolnego Śląska. Może jest ktoś z okolic (Krakowa) kto chciałby się zgadać na jakiegoś browarka przy prosiaczku Albo zna to miasto i wie gdzie warto pójść.
Autko żadnego braciszka czy siostrzyczki dawno dawno nie widziało to by się pewnie ucieszyło.
W razie co zostawiam tel: 513374832 - michał
Pozdrówka...
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
Autor |
RE: Wycieczka do Krakowa :) i okolic |
simprez
Użytkownik
Miejscowość: Kraków/Myślenice
Data rejestracji: 16.05.08 |
Dodane dnia 12-08-2008 12:22 |
|
|
życzę miłej podróży - ja niestety nie dam rady dzisiaj wspomóc towarzystwem... Ale Kraków to piękne miasto - na pewno znajdziecie coś ciekawego do zobaczenia. Jeśli jedziecie od strony autostrady to polecam zahaczyć o Kopiec Kościuszki - piękna panorama miasta! (z autostrady w Balicach zjechać na obwodnicę na Zakopane a z niej zjechać w Księcia Józefa i w kierunku centrum ). Za jednym zamachem będziecie mieli dojazd na zalew w Kryspinowie, do Lasku Wolskiego, Kopca i centrum miasta (wylot niemal wprost na Wawel ) w drugą.
Jeśli przeprawilibyście się na drugą stronę Wisły to warto byłoby zahaczyć o Tyniec.
W centrum to obowiązkowo Rynek z Ratuszem i Sukiennicami, na Kazimierzu jest Muzeum Inżynierii i Techniki (ul. Wawrzyńca, ekspozycja z Polonezem Coupe ). Dalej polecam Rynek w Podgórzu.
O jadło i napitek martwić się nie trzeba. Oberż tam dostatek
Ewentualnie w Balicach można jechać na wprost w Kierunku Nowej Huty - po drodze zaliczyć Czyżyny (Muzeum Lotnictwa, to tam będzie Coke Live Festival) i socrealistyczną zabudowę w samej Hucie. A dalej na wschód to już tylko Przylasek Rusiecki pozostaje
Miłych waażeń!
944s US'87 - szarak
951 EU'86 - szmergiel
951 US'89 - szweja
944 US'86 - szufla
NLA 944 EU'88 - szuwar AKA serinus canar.
NLA 944s2 EU'90 - szwarc
NLA 944 US'84 - szeryf
951SR US'88 - szyszynka
szmondak (kuratela)
szarłat (kuratela)
SR EU - szczaw - kiedy zakwitnie?
szpaner (kuratela)
szwargot (kuratela)
968 EU'91 CS look - szczepionka (kuratela)
944 US'87 - szkatuła (parts store)
[K] partsy 944S,S2,T,968
Do. Or do not. There is no try.
Edytowane przez simprez dnia 12-08-2008 12:24 |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) )
Data rejestracji: 09.12.07 |
Dodane dnia 12-08-2008 12:52 |
|
|
Ja niestety dziś jeszcze jestem w świętokrzyskim, ale jutro powinienem być przez jeden dzień w Bochni, więc jeśli mielibyście ochotę napić się piwa w solnym grodzie...to moje prosiątko chętnie pozna braciszka
PW albo tel (888203960)
Oczywiście w samej Bochni możecie wpaść też do kopalni soli...starszej niż ta wielicka, choć mniej znanej.
Witajcie w gronie zboczeńców®
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Przedniosilnikowy nietransaxle Cayenne S'04 na codzień;
Honker 4011 '90 na zimę;
Zipp Raven 250 '09 i Barton Fighter '11 żeby poczuć wiatr we włosach
pomóżmy Zosi przejść na drugą stronę tęczy... |
|
Autor |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 16-08-2008 20:34 |
|
|
Witam
Wycieczka udała się bez najmniejszych problemów... czasem tylko denerwował terkoczący po dziurach alternator, a że kluczy nie zabrałem to nie było jak dokręcić. W każdym razie autko spisało się bardzo dobrze.
W Krakowie mieliśmy okazję zobaczyć 924 Śliwy z forum - no i fakt wymiany układu wydechowego wydaje mi się być bliski Ostatnio pytałem o tłumik końcowy to kosztował ok 600zł oryginał do porsche ale jakiej firmy cholera wie... muszę pomyśleć co i jak.
Po Krakowie poleciało już szybciej: Wieliczka, Zakopane, Oświęcim, Bielsko-Biała, Wrocław i powoli do rodzinnej wioski.
W międzyczasie trafiliśmy na VIII Kęcki Międzynarodowy Rajd Pojazdów Zabytkowych akurat mieli przerwę w miejscowości Zator... był tam para jadąca 924 z 79 roku ogólnie mówiąc bardzo miło się rozmawiało - specjalnie zawracałem żeby sobie rzucić okiem z bliska. Autko troszkę biedne ale dałoby się doprowadzić do ładnego stanu, a o naszym forum pojęcia nie mieli - być może teraz się pojawią
Ogólnie to tyle. pozbierałem przy okazji parę namiarów na części do porsche z okolic Krakowa i WaWy - jakby ktoś chciał to napiszę - chociaż pewnie znane "numerki" ale kto wie.
Pozdro i dzięki za odzew było super
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
|
|
|
|